Imprimeix
PDF

Els Socialistes de Mallorca instaran als ajuntaments a reclamar més inversió per Balears als Pressuposts Generals de l'Estat

Executiva FSM 16-11-16Els Socialistes de Mallorca han presentat una moció a tots els ajuntaments de l'illa per instar-los a reclamar una millora en la inversió per Balears que preveuen els Pressuposts Generals de l'Estat.

Així ho ha anunciat la secretària general, Sílvia Cano, qui ha explicat que els comptes per enguany «mantenen la línia dels darrers anys de les retallades, menys benestar i menys autonomia local amb l'únic objectiu de complir amb els objectius macroeconòmics que marca Brussel·les».

En l'àmbit de Balears, els PGE es tradueixen «en un aprofundiment del maltractament cap a la nostra comunitat per enguany», amb una manca d'inversions alarmant que s'emmarca en un Règim Especial que està en suspens i una negociació per un nou model de finançament sense avanços.

Per pal·liar aquesta situació els socialistes han presentat una bateria d'esmenes al Congrés, per millorar la inversió que els PGE preveuen per a Balears en uns 442,90 milions d'euros i que segons Cano, «suposarien una millora global en infraestructures bàsiques per Mallorca».

Per això, la iniciativa municipal presentada pels socialistes reclama que s'aprovin aquestes esmenes, per la qual cosa «és imprescindible el suport d'un PP que diu estar en contra del mal finançament que pateixen les illes però quan té l'oportunitat de canviar-ho segueix les directrius dels seus a Madrid», ha criticat Cano.

Així i tot, els socialistes no tenen massa esperança que el PP voti a favor dels interessos de les Illes Balears «perquè no són de fiar, tal com han demostrat votant a les Corts Generals en contra de declarar la Mediterrània zona lliure de prospeccions, vetant el nou REB o rebutjant qualsevol millora del finançament per les illes en les tramitacions dels PGE des que governa Rajoy».

La moció també reclama que s'aprovi l'esmena a l'articulat de la Llei de Pressuposts Generals, per garantir el pagament de les inversions estatutàries que ens manquen per arribar i que han quedat a un calaix des que governa el PP. «Unes inversions que suposarien millores per als nostres municipis, per la qual cosa els socialistes volem que els ajuntaments de Mallorca es sumin a reclamar més recursos per a la nostra comunitat», ha argumentat la secretària general.

Finalment, els socialistes de Mallorca insten als municipis a demanar que s'acceleri el procés de negociació d'un nou model de finançament en l'àmbit estatal i que s'acceleri també la tramitació i aprovació d'un nou Règim Especial per Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube