Imprimeix
PDF

Mercedes Garrido: «El PP hauria d'aclarir si està a favor o en contra de què 137.000 treballadors d'hoteleria cobrin un 17% més»

Mercedes Garrido i Iago Negueruela 03-10-17Els Socialistes de Mallorca han celebrat una trobada amb batles, portaveus i regidors municipals per tal d'explicar algunes accions de govern que s'estan impulsant en aquests moments, com el Pla Director d'Equipaments Comercials, el conveni d'hoteleria signat per sindicats i patronal o la Llei de Coordinació de Policies Locals.

Precisament, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, ha defensat que «és un fet històric que 137.000 treballadors i treballadores de l'hoteleria es vegin beneficiats d'un augment salarial del 17% en els propers quatre anys, gràcies a la capacitat de diàleg i enteniment de sindicats, patronal i Govern».

Un acord que segons Garrido «ha de servir d'exemple per la resta de l'Estat i que suposarà una millora de les condicions laborals dins el sector, que també es suma als avanços aconseguits amb el conveni sectorial del comerç que implicarà un augment dels salaris del 6,5% en els propers tres anys».

Malgrat tot, crida l'atenció l'actitud del PP davant aquest avanç històric, ja que «el primer dia Biel Company assegura que és mèrit seu i el segon diu que no acaba de veure'l amb bons ulls». Per això, Garrido ha demanat als populars que «aclareixin d'una vegada si consideren positiu que els treballadors i treballadores de l'hoteleria cobrin un 17% més en quatre anys».

A més a més, Garrido ha recordat que «mentre els socialistes fa temps que demanam una millor distribució de la riquesa que genera el turisme a través de millors salaris per als treballadors, el PP en cap cas s'ha pronunciat a favor», per la qual cosa «és hora que es sumin al clam de la societat i que ajudin a que el moment de creixement econòmic que vivim es traslladi a la gent».

A tot això s'han d'afegir unes dades d'atur que són bones aquest mes de setembre i que confirmen que «la temporada turística s'està allargant any rere any, la qual cosa suposa més mesos de feina per als nostres treballadors i treballadores, fet que hem de traduïr en més salaris i millors condicions laborals», ha insistit Garrido.

En aquest sentit, la secretària general ha recordat que «qualsevol millora en ocupació es veu condicionada per la reforma laboral del PP, que ha de ser derogada d'inmediat».

Finalment, Garrido ha agraït la disposició de sindicats i empresaris per contribuir a la millora salarial de tants treballadors i treballadores de Mallorca i ha fet una crida al consens per tal que aquests beneficis es puguin traslladar a la resta de sectors productius de l'illa.

La trobada informativa ha estat a càrrec de la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, el secretari d'Ocupació del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, la secretària d'Economia, Catalina Cladera i la cloenda de la secretària general dels Socialistes de Balears, Francina Armengol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube