Imprimeix
PDF

El dret universal a un habitatge digne i el model territorial centraran el debat de la XXI Escola de Tardor dels Socialistes de Mallorca

Escola de Tardor 2017 cartellEls Socialistes de Mallorca celebraran els propers 17 i 24 de novembre la XXI edició de l'Escola de Tardor, un esdeveniment de formació que organitzen anualment els socialistes per debatre i analitzar qüestions d'interès per la militància i per la ciutadania.

La manca d'habitatge és un dels reptes al qual han de fer front les institucions, derivat de la inexistent política pública en aquesta matèria durant el govern del PP amb Biel Company com a conseller. Una situació que els socialistes afronten amb un ambiciós Pla d'Habitatge que s'inclou als pressuposts de la comunitat autònoma pel 2018 i que permetrà, entre d'altres coses, la construcció de 511 habitatges públics a totes les illes amb una inversió de 50 milions d'euros.

Per debatre sobre aquesta qüestió i explicar com es garanteix el dret universal a un habitatge digne des de les polítiques progressistes es celebrarà la primera jornada de debat el divendres 17 de novembre, que serà inaugurada per la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, i la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol.

A més a més, l'anàlisi de les polítiques públiques d'habitatge comptarà amb la Ministra d'Habitatge del Govern d'Espanya de 2008 a 2010, Beatriz Corredor, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern, Marc Pons, el conseller d'Economia i Hisenda del Consell de Mallorca, Cosme Bonet, i el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l'Ajuntament de Palma, José Hila.

Però si hi ha un tema que està d'actualitat és el conflicte territorial de Catalunya, amb el Partit Socialista com a única formació que ha posat damunt la taula una solució oberta al diàleg i al consens. Per això, la segona jornada de l'Escola de Tardor, que tendrà lloc el divendres 24 de novembre, analitzarà el model territorial espanyol des de 1978 a l'actualitat, amb la proposta d'una reforma federal de l'Estat com a objectiu de futur.

Per a la segona jornada, els ponents seran Emilio Alonso, diputat a Corts en la legislatura constituent, Xisco Antich, senador socialista per Balears i expresident del Govern de les Illes Balears, Pere Joan Pons, diputat a Corts i Joan Oliver Araujo com a Catedràtic de Dret Constitucional.

Amb aquestes jornades, els Socialistes de Mallorca pretenen oferir un espai de debat, reflexió i intercanvi d'opinions sobre temes d'actualitat però també sobre qüestions que estan relacionades amb els valors socialistes de la igualtat, la solidaritat i la justícia social.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube