Imprimeix
PDF

Els socialistes aposten per les polítiques públiques d'habitatge «perquè només es fan quan governa l'esquerra»

Escola de Tardor 2017 HabitatgeEls Socialistes de Mallorca han tancat la XXI edició de l'Escola de Tardor amb un ampli debat sobre les polítiques progressistes d'habitatge, en un espai «de trobada per, entre tots junts, trobar solucions als problemes de la ciutadania».

Així ho ha apuntat la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, qui ha inaugurat la jornada recordant que «els socialistes sempre hem defensat la justícia social, l'equitat i els drets de ciutadania, entre els quals hi ha el d'accés a un habitatge digne, contemplat també dins la Constitució». Per això, la dirigent socialista ha lamentat que «quan governa la dreta obliden garantir aquest dret, sobretot als ciutadans més vulnerables».

Contra això, Armengol ha explicat les principals línies d'actuació dels socialistes, com «un Pla d'Habitatge dotat amb 50 milions d'euros que contempla que es torni fer a habitatge públic a Palma i Eivissa entre altres, però també mesures perquè el propietari pugui fer habitatge social i no vacacional, des de la vocació de fer-ho tot des de l'acord i el diàleg amb tots els implicats».

Per debatre més profundament sobre el dret a un habitatge digne s'ha desenvolupat una taula rodona moderada pel secretari de Medi Ambient dels Socialistes de Mallorca, Jaume Mateu, i en la qual han participat l'exministra socialista d'Habitatge, Beatriz Corredor, el regidor d'Habitatge Digne de Cort, José Hila, el conseller de Territori del Govern, Marc Pons, i el secretari general de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears, Marc López.

La secretària d'Ordenació del Territori i Habitatge del PSOE i exministra socialista d'Habitatge, Beatriz Corredor, ha lamentat que «la política d'habitatge, com quasi tota la política social, ha estat desapareguda des que els socialistes deixarem el Govern d'Espanya, perquè només es fa aquest tipus de política quan governa l'esquerra».

Corredor ha denunciat que el PP «està recorrent davant el Tribunal Constitucional totes les lleis autonòmiques que es fan sobre habitatge, tenint en compte que Balears aprovarà la seva el 2018, però l'Estat tampoc està impulsant cap normativa en aquest àmbit», per la qual cosa «no té sentit que el Govern d'Espanya fermi de peus i mans a qui vol donar solucions als problemes de la ciutadania».

Per part seva, el conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marc Pons, ha explicat l'impuls que està donant la comunitat autònoma a les polítiques públiques d'habitatge, a través de la construcció d'habitatges públics però també facilitant-ne l'accés, mitjançant deduccions fiscals. Un impuls diferent al que donava el PP de Biel Company la passada legislatura, «qui venia solars per fer habitatge públic en lloc d'aprofitar-los».

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat el regidor d'Habitatge Digne de Cort, José Hila, qui ha fet especial èmfasi a l'Oficina Antidesnonaments posada en marxa durant la seva batlia, i amb la qual s'han aconseguit aturar més de 800 desnonaments en dos anys. A més a més, Hila ha destacat que el pressupost pel 2018 de Cort destinarà més de 2 milions d'euros per aquest àmbit, que servirà per fer una nova línia d'ajudes per lloguer jove, subvencions per als barris vulnerables...

Finalment, el secretari general de les JSIB i secretari tècnic del departament de Territori del Consell de Mallorca, Marc López, ha explicat com des de la institució insular es pot contribuir a millorar la política d'habitatge des de l'ordenació territorial però també, com es beneficien els i les joves de les polítiques que estan impulsant els governs d'esquerres que lideren els socialistes a les principals institucions.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube