Imprimeix
PDF

Mercedes Garrido: "Amb la zonificació del lloguer turístic intentam repartir la riquesa que genera aquesta activitat per tota l'illa de Mallorca"

Garrido Bonet i Moreno zonificació IncaEls Socialistes de Mallorca continuen amb les reunions informatives obertes a tota la ciutadania sobre la zonificació que regula el lloguer turístic, en aquest cas amb una trobada celebrada a la seu de l'Agrupació dels Socialistes d'Inca per resoldre dubtes, en la qual han participat la consellera de Territori i Infraestructures i secretària general insular, Mercedes Garrido, el conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i el secretari general i batle del municipi, Virgilio Moreno.

Garrido ha explicat als assistents les especificitats de la zonificació, destacant que "és una regulació necessària amb la qual intentam repartir la riquesa que genera el turisme i l'activitat del lloguer turístic per l'illa de Mallorca".

Una regulació que tal com ha destacat la socialista, "només afecta les places que demanin llicència a partir de l'entrada en vigor de la nova legislació, amb la qual cosa les 87.000 places que tenien llicència atorgada o en tramitació podran seguir llogant amb normalitat com feien fins ara". És per aquest motiu que Garrido ha insistit en què "la zonificació no crea places ni en destrueix ni tampoc empobreix a ningú".

La consellera socialista ha defensat que la zonificació s'ha fet d'acord amb quatre criteris concrets i objectius i que "ara és el moment d'escoltar a tothom perquè es puguin fer al·legacions i entre tots, millorar la proposta inicial des del diàleg".

Tot plegat, tal com ha recordat Garrido, des d'un objectiu molt concret, com és el de "garantir l'accés a un habitatge digne, especialment als joves, que a dia d'avui tenen molt difícil emancipar-se".

Finalment, Garrido ha criticat que "tota la regulació del lloguer turístic que va fer el PP va ser permetre-ho als xalets i prohibir-ho a la resta d'habitatges, mentre que nosaltres ens vam presentar a les eleccions amb el compromís de fer una regulació concreta i valenta i així ho estam fent".

Per part seva, el conseller Cosme Bonet ha concretat que es fa una regulació d'aquesta activitat turística "d'acord a uns estàndards de qualitat, limitant el número de places i zonificant per definir quina Mallorca volem". Tot plegat, tenint en compte que "la nostra illa està adquirint un nivell de qualitat molt elevat i si no regulam, podem perjudicat aquesta qualitat que tenim com a destinació turística".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube