Imprimeix
PDF

Iago Negueruela: "Aquesta legislatura el 50% dels treballadors i treballadores de Balears hauran vist millorat el seu salari"

TPQI PalmaEl PSIB-PSOE segueix amb la campanya Treballam pel Que Importa, retent comptes davant la ciutadania i explicant amb els sindicats CCOO i UGT tot allò que s'està fent des de les institucions per millorar les condicions laborals dels treballadors.

La darrera xerrada ha estat a Palma, on el secretari d'Ocupació del PSIB-PSOE i Conseller de Treball, Iago Negueruela, ha fet balanç de les pujades salarials aconseguides aquesta legislatura "que des del minut 1 els socialistes hem reclamat a través de la Presidenta Francina Armengol". D'aquesta manera, tenint en compte els augments salarials produïts en el conveni de comerç, en el d'hoteleria i els que s'han aprovat per als treballadors públics, Negueruela ha avançat que "acabarem la legislatura havent afavorit augments salarials per al 50% dels treballadors i treballadores de Balears".

Malgrat tot, el secretari d'Ocupació s'ha mostrat prudent i conscient que encara queda molt per fer, ja que "necessitam un canvi al Govern d'Espanya que permeti començar a fer polítiques actives d'ocupació basades en el diàleg social".

L'augment salarial és un exemple de la millora de la qualitat de l'ocupació que es crea a Balears però n'hi ha més, com el Pla de Lluita Contra la Precarietat Laboral que en tres anys ha permès millorar els contractes de 20.000 treballadors i treballadores de les illes i que només en el 2017, "hem transformat el 44% dels contractes investigats amb aquest pla perquè eren il·legals".

Tot un seguit de mesures que segons Negueruela "suposen el compliment del nostre programa electoral i del full de ruta socialista aprovat a la Conferència Política del 2015, posant l'accent en com és l'ocupació que es crea i en el diàleg social com a forma de fer política".

En el mateix sentit s'ha pronunciat el Secretari General de CCOO, José Luís García, qui ha apuntat que "mentre els salaris han augmentat un 1% de mitjana en l'àmbit estatal, a Balears ho han fet un 4%". Per part seva, el Secretari General d'UGT, Alejandro Texías, ha recordat que "en quatre anys no vam saber què era entrar al Consolat de Mar, mentre que ara arribam a acords importants pels treballadors d'aquestes illes des del diàleg i la col·laboració institucional".

Finalment, el secretari general dels Socialistes de Palma, Jose Hila, ha celebrat que "en tres anys s'han creat 25.000 llocs de feina a Palma, tenint en compte que el PP eliminava els recursos de l'Ajuntament per ajudar a trobar feina a qui no en tenia i nosaltres ho hem recuperat".

Ara, per Hila, el repte està en "millorar salaris i condicions laborals, continuant amb la bona feina que estam impulsant els socialistes i que ja és un referent per a la resta de l'Estat".

El proper acte de la campanya Treballam Pel Que Importa serà el proper dimecres a Menorca.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube