Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana que es reconegui el 33% de discapacitat a les persones que pateixen malalties neurodegeneratives

Javier de JuanEl PSIB-PSOE defensarà una moció al proper ple del Consell de Mallorca, conjuntament amb MÉS i Podem, per instar al Govern d'Espanya a reconèixer el percentatge mínim del 33% de discapacitat a persones que pateixen malalties neurodegeneratives.

Així ho ha explicat el conseller socialista Javier De Juan, ja que actualment «els barems actuals de valoració de la discapacitat no són prou sensibles per valorar discapacitats associades a malalties cròniques i progressives». Per això, el reconeixement de la discapacitat d'aquests pacients es sol produir massa tard, quan aquestes «ja han arribat a un greu nivell de deteriorament físic o cognitiu», la qual cosa provoca situacions de clara desprotecció social».

No existeix cap tractament específic que curi cap d'aquestes malalties definitivament, per la qual cosa les intervencions mèdiques es centren únicament en combatre el dolor i les diferents complicacions que es vagin presentant

A més a més, els socialistes recullen les reivindicacions d'entitats i associacions que demanen el reconeixement del 33% perquè «suposaria un gran avanç en la millora de la qualitat de vida d'aquestes persones i dels seus familiars», ja que permetria l'accés immediat a prestacions, recursos i serveis especialitzats.

Per això, la iniciativa conjunta també demana que es revisi el barem de valoració de les persones amb discapacitats, tenint en compte les especificitats de les malalties neurodegeneratives i de les carecterístiques de l'avanç del procés degeneratiu.

Amb aquesta proposta conjunta, els socialistes segueixen amb la seva tasca social amb l'objectiu de garantir que «totes les persones puguin tenir les mateixes oportunitats d'accés a recursos i serveis per poder desenvolupar el seu projecte de vida», ha conclòs De Juan.

La moció de PSIB-PSOE, MÉS i Podem es debatrà al proper ple del Consell de Mallorca, que es celebrarà demà dilluns 12 de desembre.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube