Imprimeix
PDF

Presentam el projecte de reconversió de La Bonanova, que suposarà la creació de 68 noves places per a persones dependents

Javier de Juan presentació projecte BonanovaLa consellera Margalida Puigserver i el vicepresident de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, Javier de Juan, han presentat als treballadors i usuaris de la residència per a persones majors La Bonanova, el projecte de reforma de la planta 9 d'aquest edifici.

Aquesta inversió compta amb un pressupost de 2.414.354,65 euros i que suposarà una millora de les instal·lacions i una adequació de les mateixes a la normativa vigent.

D'aquesta manera la planta podrà tenir des de 42 places (26 habitacions individuals i 8 dobles) fins a 68 places (34 habitacions dobles), totes elles noves places per a persones dependents". L'objectiu principal d'aquesta reforma, tal i com han explicat els responsables de l'IMAS als assistents, té a veure amb el compromís de la institució de reformar i modernitzar les residències i llars de la institució durant aquesta legislatura, convertint les places existents i que ja no s'utilitzen en places per a persones dependents, alleugerint així la llista d'espera. En aquest sentit el projecte de La Bonanova es suma a la reforma ja iniciada de la Llar d'Ancians de General Riera que sumaran aproximadament 120 noves places per a persones dependents.

Per la seva part el vicepresident De Juan ha explicat que "ara ha començat el procés de licitació i si tot va bé tenim previst que les obres es puguin iniciar abans de l'estiu d'enguany i que tenguin una durada d'entre 12 i 18 mesos".

Un cop acabada la reforma la planta quedarà dividida en dues ales i un espai central, amb zones comuns que fins ara no existien. Així, l'objectiu d'aquesta nova configuració és fer de cada una de les plantes de La Bonanova una zona independent i totalment equipada amb tots els serveis necessaris. Els usuaris disposaran d'un menjador, una sala d'estar, dos banys geriàtrics, a més d'una zona per a rebre les visites dels familiars i un espai destinat a fisioteràpia i a teràpia ocupacional. Així mateix, els treballadors comptaran també amb un espai propi com ara un control d'infermeria o un office.

A les habitacions s'eliminaran les parets innecessàries deixant un espai diàfan i una petita zona de distribució que permetrà les maniobres necessàries del mobiliari geriàtric, amb la qual cosa es millora l'accessibilitat en tota la planta i es suprimeixen les barreres arquitectòniques. Totes les habitacions comptaran també amb sortides d'oxigen i amb bany accessible, de manera que totes i cadascuna d'elles es podran adaptar als diferents perfils i les diferents necessitats de les persones dependents. Així mateix es millorarà l'eficiència energètica de tota la planta.

A la presentació del projecte també ha assistit la directora insular d'Atenció a la Dependència, Regina Moll i la cap del servei d'arquitectura de l'IMAS, Antònia Pizà, que ha explicat els detalls més tècnics.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube