Imprimeix
PDF

El Consell de Mallorca comença a aplicar la carrera professional als empleats públics

Carme Palomino signa carrera professionalLa consellera de Modernització i Funció Pública, la socialista Carmen Palomino, i els representants dels sindicats CSI-F, UGT i CCOO han signat l'acord que suposa el reconeixement de la carrera professional per als empleats públics del Consell de Mallorca.

Aquest acord es va aprovar per unanimitat a la darrera mesa general de negociació de la institució insular. Per part dels sindicats, han firmat el document Jase Martín, de CSI-F; Toni Company, de CCOO, i Biel Bibiloni, d'UGT.

Palomino ha agraït el suport dels representants dels treballadors per «avançar amb la recuperació dels drets dels empleats públics que són la peça bàsica per fer un servei de qualitat per als ciutadans». La carrera professional «era una reivindicació històrica i és una gran passa per reconèixer als treballadors de la institució», ha afirmat la consellera.

En general, es pagarà el 25 % del la carrera professional amb efectes des de l'1 de gener d'enguany. No obstant això, els treballadors que tenguin entre 60 i 63 anys obtindran el 75 % i els majors de 64, el 100 %. De totes formes, el percentatge s'anirà incrementant, a tots els nivells, de forma progressiva fins a arribar al 100 %.

També hi ha una altra excepció que contempla aquells treballadors que, pel tipus de treball que fan, la Seguretat Social els permet jubilar-se als 59 anys, si han cotitzat durant 35 anys, com per exemple, els bombers. En aquests casos, també es pagarà el 75 % de la carrera professional a partir dels 55 anys.

La carrera professional és una forma de promoció horitzontal dels treballadors públics que està prevista en l'Estatut bàsic dels empleats públics (EBEP) i en la Llei de funció pública de les Illes Balears. L'objectiu d'aquest reconeixement és fomentar la formació contínua i professionalitzar els treballadors de la institució. En concret, es marcaran objectius i amb uns indicadors, que es marcaran en una comissió que es crearà per a l'ocasió, se n'avaluarà el compliment.

A la signatura també hi han assistit el director insular de Funció Pública, Pau Morey; la secretària tècnica de Modernització i Funció Pública, Elena Carrillo, el cap de servei de Funció Pública i la resta de representants sindicals que formen la mesa de negociació, que s'ha reunit quan ha finalitzat la signatura.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube