Imprimeix
PDF

El Grup Socialista considera «ofensiu» el vet del Govern d'Espanya al REB i demana unitat de totes les institucions per fer un front comú

Miquel Àngel Coll Ple CIM 09-03-17El Grup Socialista al Consell de Mallorca considera «ofensiu» el vet del Govern d'Espanya a la tramitació al Congrés d'un nou Règim Especial per Balears. És per això que socialistes, Més, Podem i El Pi han presentat una moció conjunta a la institució insular per manifestar el rebuig de la cambra a aquest fet.

El portaveu socialista, Miquel Àngel Coll, considera que la negativa del Govern d'Espanya a tramitar el REB al Congrés, amb el suport de PP i Ciutadans, suposa «un menyspreu a Balears i una traïció a tota la ciutadania de la nostra comunitat».

Respecte a la defensa que fa el PP de la decisió de la Mesa del Congrés, Coll ha criticat que «no ens val l'excusa de que el REB no està previst als Pressuposts Generals de l'Estat, perquè tampoc estava previst el rescat de vuit autopistes xifrat en més de 5.000 milions d'euros i tampoc la rebaixa de l'IVA cultural pels toros».

Pel socialista «sorprèn que es neguin i que xifrin la repercussió pressupostària del REB en 15 milions d'euros quan parlam d'una institució que té un pressupost de 3.000 milions d'euros».

Per això, el portaveu socialista ha demanat a PP i Ciutadans que «si no creuen amb el REB que ho diguin clarament, però que no esperin que acceptem una befa de REB com la que va aconseguir Bauzá».

Finalment, Coll ha considerat «una oportunitat per PP i Ciutadans el fet que es puguin desmarcar o bé de la decisió presa pels seus companys de partit o bé del REB i la tarifa plana per als vols entre illes, la qual cosa seria una traïció als seus propis votants perquè ambdós ho duien al seu programa electoral».

La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor de tots els grups polítics menys el PP, que s'ha abstès, i també encoratja a totes les institucions a fer un front comú per rebutjar i revertir aquesta situació.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube