Imprimeix
PDF

Els socialistes donen suport a la no protecció de Sa Feixina com a Bé Catalogat perquè «és clarament un monument franquista»

Ple CIM desprotecció FeixinaEn el dia en què es compleixen 81 anys del cop d'Estat militar que va desencadenar la Guerra Civil, el Consell de Mallorca ha aprovat la no protecció de Sa Feixina com a Bé Catalogat, amb els vots a favor del Grup Socialista.

Tal com ha explicat la portaveu adjunta dels socialistes, Maria Francisca Servera, el monument «no reuneix els valors necessaris per ser protegit com a bé patrimonial, tal com expressen la gran majoria dels informes emesos per òrgans tècnics i consultius».

En aquest sentit, la socialista ha defensat que «no tots els informes tècnics tenen el mateix valor, ja que «alguns són a instància de part per persones que no representen institucions públiques ni acadèmiques, mentre que els informes emesos pels tècnics del Consell, així com els realitzats per la comunitat universitària i altres institucions públiques neguen l'existència de valors patrimonials a Sa Feixina».

Per això, Servera ha insistit en què «seguim dient alt i fort que es tracta d'un monument clarament feixista, mentre que el debat iniciat per la catalogació del monument no ha fet més que desviar l'atenció de la vertadera simbologia del monòlit».

Un monument que tal com ha recordat la portaveu adjunta, «durant més de 60 anys va homenatjar única i exclusivament a unes determinades víctimes mentre d'altres segueixen oblidades». De fet, el projecte inicial de la construcció de Sa Feixina especifica que ha de ser dedicat a la memòria del Creuer Baleares, un vaixell feixista responsable de crims de guerra i de la massacre de milers de víctimes civils el 7 i 8 de febrer del 1937 a la ruta Màlaga-Almería, coneguda com «la carretera de la muerte».

Finalment, Servera ha volgut tenir un especial record per Paco Ferrer, històric militant socialista que durant 5 anys va ser víctima del cruel bombardeig del Creuer Baleares i que ens va deixar fa pocs mesos, per la qual cosa «avui segur que hauria estat present al ple del Consell de Mallorca».

La proposta per no catalogar Sa Feixina com a bé patrimonial ha estat aprovada malgrat els vots en contra de PP, Pi i Ciutadans.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube