Imprimeix
PDF

Els socialistes celebren l'aprovació del rescat del Túnel de Sóller perquè «evitarà que en un futur algú vulgui prorrogar la concessió»

Ple CIM Aprovació Túnel de SóllerEl ple del Consell de Mallorca ha aprovat de forma definitiva el rescat del Túnel de Sóller, amb els vots a favor del Grup Socialista. Una decisió que el portaveu, Miquel Àngel Coll, ha assegurat que és «qüestió de voluntat política i un dels objectius que ens varen intentar fer creure que era impossible i que a partir d'avui serà una realitat».

Pel socialista és un «acte de justícia» que, tot i arribar tard, «connectarà la Vall de Sóller amb la resta de Mallorca en igualtat de condicions per primera vegada en la història», ja que ara les vies d'accés són pagar el peatge més car d'Espanya o anar pel Coll.

A més a més, es tracta d'un acord que, segons Coll «és un objectiu de legislatura amb el qual complim un altre dels acords de governabilitat amb un ampli consens social, no una política improvisada que el Consell s'hagi tret de la màniga».

El rescat d'aquesta infraestructura evitarà que «en un futur algú pugui tenir la intenció de prorrogar el contracte de la concessionària», ja que si s'esperés a que el contracte acabés d'aquí a 5 anys, hi hauria possibilitat de prorrogar-lo fins a 100 anys més.

En resposta a les crítiques del PP, Coll ha denunciat que «hi ha una línia ideològica que afirma que tot allò que sigui rescatar serveis amb beneficis és expropiar i condemnar aquest servei a la ineficiència, ara, si es tracta de recuperar carreteres deficitàries, ho consideren un acte d'amor a la pàtria».

De fet, el portaveu socialista ha apuntat que «el mateix PP pensa que aquesta és una bona mesura, com teòricament ho pensava el setembre del 2007, quan la seva portaveu Mabel Cabrer demanava el rescat del túnel de la mateixa manera que 4 mesos abans havia votat amb UM per no recórrer la sentència de pròrroga de la concessió, amb els vots en contra de PSOE, PSM i ERC».

Finalment, Coll ha reiterat que el rescat no afectarà cap de les previsions pressupostàries i polítiques del Consell de Mallorca, ja que «es construiran les mateixes residències, es seguirà reformant La Bonanova i la Llar d'Ancians, s'executaran els mateixos projectes de carreteres i es faran les mateixes inversions als municipis».

En definitiva, pels socialistes «el rescat del Túnel de Sóller tendrà conseqüències econòmiques directes sobre els habitants de la Vall i les seves empreses però sobretot implicarà un canvi molt substancial en la manera com els pobles de la zona es relacionen amb la resta de l'illa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube