Imprimeix
PDF

Els socialistes defensen que amb l'aprovació de la Llei de Camins Públics «podrem mantenir oberta, preservar i defensar aquesta infraestructura»

Ple CIM 09-11-17El Consell de Mallorca ha aprovat la Llei de Camins Públics, amb el suport del Grup Socialista, perquè sigui tramesa al Parlament de les Illes Balears per a la seva tramitació legislativa. Una normativa que segons la portaveu adjunta dels socialistes, Maria Francisca Servera, servirà per «donar resposta a la necessitat d'establir un règim jurídic als camins públics per tal de poder-los recuperar i promoure el seu ús i defensa».

Servera ha explicat que els camins públics de Mallorca constitueixen «una xarxa de vies extensa i arrelada amb la funció històrica bàsica d'enllaçar els diferents indrets de la nostra illa», però amb el problema que «compta amb un règim jurídic incomplet i mancat de mecanismes efectius per a la seva defensa i la de l'interès general».

Per això, s'aprova aquesta llei necessària que permetrà «mantenir oberts, preservar, conservar i defensar els mecanismes de defensa d'aquesta infraestructura de domini públic».

A més a més, la portaveu adjunta del Grup Socialista també ha posat en relleu que «els camins públics són un element del patrimoni cultural que mereixen major grau de reconeixement i protecció, perquè els seus traçats són saviesa popular, història i tradició, per la qual cosa cal implantar aquesta normativa que els dota d'un règim jurídic més complet i adient».

Aquesta nova normativa, que ara haurà de tramitar el Parlament, proporciona també un marc legal a les rutes d'interès excursionista i obre la possibilitat de crear-ne de noves.

Per la portaveu socialista, en definitiva, s'aprova una llei que «vol realçar el valor de la immensa xarxa dels camins públics de Mallorca, regulant les diferents realitats que els afecten i establint els mitjans adequats per defensar-los i garantir-ne la protecció, mentre que per a les rutes senderistes es doten d'una funcionalitat i seguretat».

La Proposició de Llei ha estat aprovada amb els vots a favor del PSIB-PSOE, Més, Podem i Ciutadans, l'abstenció d'El Pi i el vot en contra de PP.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube