Imprimeix
PDF

Servera: "No volem que els nostres pobles es converteixin en parcs temàtics ni que els mallorquins ho tenguin tan difícil a l'hora de trobar un lloc on viure"

Ple CIM Aprovació zonificació gener 2018El ple del Consell de Mallorca ha aprovat de forma inicial la zonificació del lloguer turístic, una normativa que segons la portaveu adjunta del Grup Socialista, Maria Francisca Servera, "permetrà preservar i garantir el dret a l'habitatge de la població resident a Mallorca".

Servera ha defensat que la zonificació s'ha fet en base a criteris objectius perquè "no volem una sobreexplotació dels recursos que tenim com l'aigua, no volem que els pobles es converteixin en parcs temàtics i perdin la seva essència, no volem que els mallorquins i mallorquines ho tenguin tan difícil a l'hora de trobar un lloc on viure i no volem que als nuclis d'interior hi hagi més habitatges dedicats a la comercialització que a la vida dels residents".

Malgrat tot, la portaveu socialista ha volgut deixar clar que la zonificació "només afectarà a les futures autoritzacions", per la qual cosa "les 40.073 places ja autoritzades, les 45.149 que es troben en tramitació i les 11.000 que estan pendent de tramitar-se no es veuran afectades per aquesta normativa".

A més a més, Servera també ha insistit en què ara serà l'hora dels ajuntaments, els quals "hauran de fer arribar un informe al Consell de Mallorca en el termini màxim d'un mes i totes les propostes que siguin més restrictives s'incorporaran automàticament, mentre que també podran fer propostes per modificar la zonificació".

En aquest sentit, la portaveu socialista ha conclòs que l'aprovació d'aquesta zonificació és inicial, per la qual cosa ara s'obre el període d'al·legacions perquè tothom pugui dir la seva. Finalment, Servera també ha recordat que la regulació és provisional i que s'acabarà de definir amb l'aprovació del Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube