El portaveu socialista ha destacat que aquesta llei representa “una altra manera de fer política”, als antípodes de “les imposicions i el menyspreu de José Ramon Bauzá, Núria Riera com a consellera i Margalida Prohens com a portaveu del PP al Parlament”
El portaveu del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha valorat molt positivament la posada en marxa de la primera llei d’Educació de les Illes Balears, aprovada aquesta setmana en Consell de Govern i que ara començarà la tramitació parlamentària.
Per al socialista, aquesta llei és “la prova més evident del compromís que tenim els socialistes, des dels nostres orígens, amb l’educació pública, en contraposició a la posició combativa i el menyspreu més absolut que hi demostren la dreta i la ultradreta”.
Bonet ha qualificat aquesta llei com una “llei històrica i necessària que culmina anys d’esforços que ara veuen la recompensa” i ha alabat l’alt grau de consens amb el qual la llei ha estat aprovada pel Govern, recordant que és fruit del document d’Illes per un Pacte i que ha comptat amb la participació de tota la comunitat educativa.
Amb aquesta llei i la manera com s’ha treballat per a la seva redacció, el portaveu socialista ha evidenciat que “deixam enrere una manera de fer política caracteritzada per la imposició, els expedients als centres, la llei de símbols i el menyspreu a la comunitat educativa que els va dur a una ruptura històrica entre el Govern i el sector”.
Com a expressió màxima d’aquesta manera de governar, Bonet ha recordat que la política educativa del PP va “treure 100.000 persones als carrers; un fet extraordinari que significà un rebuig frontal de la societat com no s’havia vist mai a una política educativa equivocada, i que ara es presenta de nou a través de l’agenda de Prohens, amb la imposició d’un espanyolisme mal entès i sense diàleg amb la gent. Continuam sentint la portaveu de Bauzá, amb paraules que són més del mateix del que vàrem sentir aquells anys”, ha lamentat el socialista.
Pel que fa a les crítiques del PP a la llei, Bonet ha recordat que es tracta d’una “llei sorgida del sector educatiu, per la qual cosa no poden estar més equivocats quan diuen que és una llei del Consolat, perquè aquests no són els temps de Bauzá com a president, Riera com a consellera i Prohens com a portaveu parlamentària, sinó que són temps de diàleg”.
En aquest sentit, Bonet ha tornat a estendre la mà a tots els grups polítics perquè aportin la seva visió i propostes perquè “com més plural sigui aquesta llei, més estabilitat tendrà”.
Finalment, Bonet ha destacat que “a Balears estam d’enhorabona perquè estam davant d’una llei pactada i dialogada, que neix amb la voluntat de dotar el sistema educatiu d’estabilitat, que posa l’alumnat en el centre i que té aspiració de futur”, ha conclòs Bonet, fent especial èmfasi en el fet que “és una llei de tothom i per a tothom”.
Tres anys de Govern de Coalició a EspanyaPer la seva banda, el diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha celebrat “els tres anys de canvi” a Espanya després de la moció de censura a Mariano Rajoy, amb un “govern progressista amb una voluntat d’avançar cap a un país més just, més just, més cohesionat, amb més drets i llibertats i que està fent possible una sortida diferent de la crisi”.
En aquest sentit, Pons ha destacat les lleis de canvi climàtic, d’educació, d’eutanàsia o la dels ‘riders’, però també conquestes de drets com l’augment del salari minin o l’equiparació dels permisos de maternitat i paternitat. També ha reivindicat els ERTO, les prestacions per a fixos discontinus i autònoms o les ajudes directes a empreses i autònoms.
“Les polítiques que s’han fet en aquest any de pandèmia han combinat la gestió sanitària amb una agenda progressista per sortit quan abans d’aquesta crisi”, ha destacat Pons.
Enfront, el diputat ha lamentat que “trobam un PP que necessita fer un acte a Colón i atacar tothom” després de les notícies aparegudes en relació amb els casos de corrupció i sentències judicials que “confirmen que el PP ha funcionat com una organització criminal”.
“Avui, que és dia de circulació d’avals al PP, hem vist que el silenci de Casado s’ha traslladat a Balears”, ha incidit Pons, demanant-se “si aquest silenci implica reconeixement i suport als pitjors anys del PP”.
És per això que el diputat ha demanat explicacions a “a la nova líder del PP perquè doni exemple i condemni aquestes polítiques”.