Els Socialistes de les Illes Balears es reivindiquen com la “principal factoria de transformació” de la Comunitat Autònoma
El PSIB-PSOE ha arrencat avui la campanya ‘Factoria de Transformació’, un procés d’anàlisi de les principals polítiques dutes a terme durant els governs progressistes, amb un acte centrat en l’educació en el qual ha participat una àmplia representació de la comunitat educativa.
Tal com ha reivindicat la Secretària d’Educació del PSIB-PSOE, Amanda Fernández, “els i les socialistes som la principal factora de transformació de les Illes Balears”, no només en l’àmbit de l’educació, sinó també la igualtat, l’habitatge, l’economia, els drets socials i la sostenibilitat, temes que centraran les activitats en el marc de ‘Factoria de Transformació’ en els pròxims mesos.
Fernández ha destacat que l’objectiu d’aquesta primera trobada ha estat “treballar junts amb la comunitat educativa per millorar la qualitat del sistema d’educació de les Illes Balears i perquè aquesta sigui garant de la igualtat d’oportunitats, valor socialista que sempre dirigeix les nostres accions i polítiques”.
Però a més de parlar de les transformacions fetes, a l’acte també s’ha fet referència als reptes de futur de l’educació a les Illes Balears. En aquest sentit, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha destacat com a un dels principals reptes l’aplicació de la LOMLOE, una “llei necessària i positiva per a la millora de l’educació” i la capacitat de les administracions de fer-ho “amb el màxim consens amb la comunitat educativa”.
March també ha assenyalat com a repte per als pròxims anys “la institucionalització de l’etapa 0-3”, per a la qual és necessària “la participació de totes les administracions públiques, però també de la comunitat educativa”. Finalment, no ha volgut deixar de mencionar com a tercer repte la Formació Professional, però no només per créixer en placer, sinó també per la necessària implicació del teixit productiu.
La presentació de l’acte ha estat a càrrec del Secretari General de l’Agrupació Socialista de Palma i batle de la ciutat, José Hila, qui ha posat en valor les polítiques socialistes en matèria d’educació, sempre encaminades a aconseguir “una societat millor, més igualitària i de futur”.
Càpsules, taula rodona i bones pràctiques
L’acte s’ha dividit en tres grans blocs. En primer lloc, amb breus càpsules dedicades a explicar la transformació de l’educació a les Illes Balears en dades, a càrrec del director general de Planificació i Centres del Govern de les Illes Balears, Antoni Morante; i una segona càpsula dedicada a la universitat i la ciència, a càrrec del secretari d’Innovació, Ciència i Universitat del PSIB-PSOE i diputat al Parlament, Carles Bona.
En segon terme, ha tengut lloc una taula rodona amb representants de la comunitat educativa per parlar del futur de l’educació, amb el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March; la presidenta de la Federació de Famílies d’Alumnes d’Eivissa i del Consell Escolar de les Illes Balears, Pepita Costa; la docent i membre de l’assemblea 0-3 anys Eva Bordoy; la docent i membre de l’IES Antoni Maura Míriam Fuentes; i l’estudiant d’FP d’educació infantil Margarita de Noia.
Finalment, s’han exposat tres casos de bones pràctiques. El gerent de l’Institut Municipal d’Educació i Biblioteques de Calvià, Borja Martorell, ha parlat de la creació d’oportunitats; l’estudiant de Formació Professional de Serveis de Restauració Elsa Delgado ha parlat de la solidesa pel futur dels joves que representa l’FP; i el president de la Unió de Cooperació de Treball Associat de les Illes Balears, Jaume Vicens, ha parlat del paper de les cooperatives per millorar el sistema educatiu.