El PSIB-PSOE ha votat en contra del model d’imposició de la lliure elecció de llengua proposat per Vox i rebutjat pel Parlament amb l’abstenció del PP
El Grup Parlamentari Socialista ha votat en contra de la Proposició No de Llei de Vox per imposar la lliure elecció de llengua als centres educatius, rebutjada pel Parlament amb l’abstenció del PP. En aquest sentit, el diputat socialista, Àlex Pitaluga, ha criticat que “no es pot posar a la venda el nostre sistema educatiu per un sostre de despesa”.
El diputat socialista ha assegurat que la lliure elecció de llengua “té efectes negatius, separa en dos grups a l’alumnat de la nostra comunitat, fa que no s’aprenguin bé les nostres dues llengües cooficials i no permet acollir en bones condicions a l’alumnat nouvingut, afavorint la creació de guetos escolars”.
Pitaluga ha criticat que “parlen de llibertat d’elecció, però no és llibertat, el que volen és imposat una visió única d’Espanya la seva, similar a la més rància del franquisme, on l’única llengua espanyola era la castellana”.
El diputat socialista ha recordat com les illes han gaudit de 40 anys de consensos lingüístics aprovats pel mateix PP, amb la Llei de Normalització Lingüística i el Decret de Mínims, que fins ara només s’havien vist interromputs pel Govern de Bauzá.
Un model que ha aconseguit que “l’alumnat no estigui dividit per llengua, que tothom comparteixi les mateixes aules i professorat, que els alumnes tenguin les mateixes possibilitats per accedir a un lloc de feina, afavorir l’acollida de nouvinguts i amb plenes competències lingüístiques en les dues llengües cooficials”, ha defensat Pitaluga, insistint en el fet que tot plegat es posa ara en risc amb la PNL de Vox.
D’altra banda, el Parlament ha aprovat la majoria de punts d’una Proposició No de Llei presentada pel Grup Parlamentari Socialista, en la qual s’insta a la cambra autonòmica a constatar que els docents no adoctrinen i al Govern a defensar la bona feina dels nostres docents.
En segon lloc, la proposta socialista aprovada insta al Govern a no emprar mecanismes d’aprovació i censura dels projectes educatius i propostes pedagògiques dels centres, respectant la seva autonomia per adaptar-se a la realitat i necessitats del seu territori, famílies i alumnes i per treballar en la millora del procés educatiu dels nostres alumnes centrat en la formació integral i el creixement personal de cada un i una.