Vicent Marí manté contractada l’empresa de detectius d’un individu condemnat per abusos sexuals. El PSOE exigeix la retirada del lamentable vídeo del Consell Insular que identifica a la comunitat paraguaiana amb els taxistes pirata.

El grup PSOE del Consell Insular lamenta que el Consell Insular de Vicent Marí mantengui la contractació de l’agència de detectius Intelligentia Pro Justitia per 62.000 euros. El detectiu que apareix com a administrador únic de l’empresa amb seu a Mallorca , i que ha participat en diferents reunions al Consell d’Eivissa , ha estat condemnat a tres anys i mig de presó per abusos sexuals, segons es va saber fa unes setmanes. Des del grup Socialista consideram que el fet que aquest individu, condemnat per un delicte tan greu, sigui el detectiu contractat pel Consell Insular per “perseguir festes il·legals” és absolutament inacceptable.

A més a més, ens trobam que el Consell d’Eivissa ara també ha anunciat la incorporació de detectius per a la lluita contra el transport il·legal, concretament contra els taxis pirates, en comptes d’ampliar la plantilla dels serveis d’inspecció i sanció tant de Turisme com de Transport.

Des del grup PSOE del Consell Insular consideram que aquesta lluita contra el transport il·legal no ha de dur-se a terme mitjançant la contractació de detectius privats, sinó mitjançant la creació d’una plantilla àmplia i estable en més inspectors, més instructors i més personal administratiu que treballi tot l’any i no només en períodes determinats a l’estiu, per a combatre els taxis pirates il·legals.

El grup PSOE denuncia des de fa temps els experiments del conseller Mariano Juan amb les contractacions de detectius privats. La incorporació dels mateixos en anys anteriors ha donat un balanç molt pobre, amb només dos expedients derivats de les seves actuacions contra les festes il·legals i un cost de més de 190.000 euros en total.

Retirada del vídeo contra el taxi il·legal
El PSOE també exigeix la retirada del lamentable vídeo contra el transport il·legal que ha publicat el Consell Insular a les seues xarxes socials: https://youtu.be/C5l3wVG5Lr0?si=mbOZW_j9IhcZYrvG Un vídeo que identifica a la comunitat paraguaiana d’Eivissa amb els taxistes pirata, fet que exigeix tant la retirada immediata del vídeo com una disculpa pública per part del conseller Mariano Juan.

L’espot, a més a més, és ridícul en si mateix, ja que el missatge per recomanar els turistes que no agafin el transport il·legal és “per la teua pau mental”, en comptes de “per la teua seguretat”. És una ocurrència molt poc encertada voler fer humor i ironia en un vídeo que tracta sobre la seguretat en el transport públic i en el trànsit.

Comments are closed