El PSOE considera a Carmen Ferrer màxima responsable del drama de Can Rova: Va permetre que el campament cresqués fins a un miler de persones

El grup municipal del PSOE a Santa Eulària des Riu considera que l’alcaldessa, Carmen Ferrer, és la màxima responsable del drama de Can Rova, ja que va permetre que el campament il·legal cresqués fins a un miler de persones. D’acord amb els testimonis de persones desallotjades, el campament fa anys que funcionava, fins que va arribar a unes 1.000 persones, entre les quals hi havia persones majors, infants i altres persones vulnerables.

A pesar d’estar situat en un terreny rústic del municipi, l’Ajuntament de Santa Eulària no va prendre cap mesura per evitar l’aglomeració de persones en caravanes i infrahabitatges en els més de cinc anys que fa que existeix. Si finalment s’ha procedit al desallotjament, és en compliment d’una resolució judicial en el conflicte que mantenen els diferents propietaris de la parcel·la, i no per una actuació de l’ajuntament.

Permetre que el problema de Can Rova arribàs a aquestes dimensions dramàtiques és responsabilitat màxima de l’alcaldessa, qui tenia tots els instruments legals de l’Ajuntament per aturar l’activitat il·legal de lloguer de parcel·les en un campament sense cap autorització i en condicions absolutament precàries a persones desesperades que no troben un lloc digne on viure.

Algunes de les persones afectades també han afirmat que el desallotjament es va fer de manera improvisada, sense suficient informació i sense l’atenció humanitària que hauria d’haver donat l’Ajuntament de Santa Eulària. Moltes persones desconeixien la data del desnonament i es varen trobar en el carrer d’un dia per l’altre, sense poder accedir a les seues pertinences. Els serveis de l’Ajuntament no ha atès a moltes les persones, segons els mateixos afectats, perquè els han dit que han de ser residents al municipi. A altres persones, l’única solució que els ha ofert l’ajuntament és pagar-los els bitllets per anar-se’n d’ Eivissa. I d’altres no hi han acudit perquè es troben en situació irregular i tenen por a conseqüències si s’identifiquen als serveis de l’ajuntament. Els testimonis d’aquestes persones i la situació dramàtica que es va viure ahir confirma que la resposta social de l’Ajuntament va ser absolutament insuficient, improvisada i precària.

El PP ha convertit Santa Eulària en un municipi inhumà per a les persones que no troben un lloc on viure. Els preus de l’habitatge estan desorbitats, però en més de 40 anys de governs de la dreta no s’ha construït ni un sòl habitatge públic en tot el municipi.

La resposta social de l’Ajuntament davant d’un drama com el de Can Rova ha set molt insuficient, en un municipi que tampoc disposa d’un servei d’acollida a persones sense llar, a pesar que ja supera els 40.000 habitants.

El grup municipal del PSOE exigirà en el Ple explicacions i responsabilitats a l’alcaldessa per tot el que ha passat a Can Rova, tant per permetre i deixar créixer el campament, com per la improvisació i falta de recursos en l’atenció social a les persones afectades.

Comments are closed