El PSOE denuncia la manca d’inversions en la xarxa d’aigua per part de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia a la vegada que anuncia talls d’aigua als residents

El Grup Municipal PSOE vol denunciar la manca d’inversions a la xarxa pública d’aigua del municipi de Sant Josep de sa Talaia . A més, vol posar de manifest que el Partit Popular de l’Ajuntament de Sant Josep està creant una situació d’alarma entre els vesins i vesines del municipi amenaçant amb restriccions del subministrament tot i no haver executat durant aquest darrer any cap inversió per millorar la rendibilitat de la de les infraestructures hídriques municipals.

Inversions durant els mandats del PSOE a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia
Durant els mandats on el PSOE va governar a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia es van executar inversions a la xarxa municipal d’aigües per valor de més de 15 milions d’euros, inversions que van permetre millorar la xarxa pública eliminant el consum d’aigua dessalada i optimitza el cabal i reduint les pèrdues al llarg de tota la xarxa pública on es van substituir els tubs de fibrociment que acumulaven pèrdues de més del 60% en determinats trams del municipi.

A més, volem recordar que la darrera inversió programada i executada va ser l’any 2022 per part del PSOE on es va executar la nova canalització de Sa Caleta amb una inversió d’1,6 milions d’euros i que ha permès millorar als vesins de la zona de Sant Jordi i Sant Francesc el subministrament d’aigua a les seves cases.

L’ Aliança per l’Aigua lamenta la baixa inversió en infraestructures hídriques
Per altra banda, l’entitat Aliança per l’Aigua també denuncia que Eivissa només rep un 3,5 % dels fons de l’Impost Turístic per a infraestructures hídriques dels 28,7 milions aprovats per les Pitiüses després de la convocatòria extraordinària de l’Impost de Turisme Sostenible.

En aquest sentit, l’agrupació alerta que s’ha perdut una nova oportunitat per accelerar la reducció de pèrdues a la xarxa de subministrament que en el cas de Sant Josep, de forma particular, supera el 25% legal establert pel Pla Hidrològic de les Illes Balears.

L’Ajuntament de Sant Josep subministra aigua a la Ciutat d’ Eivissa
Mentre l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia subministra més de 1.300 metres cúbics d’aigua diària a la Ciutat d’ Eivissa (de Platja d’en Bossa a Figueretes ) a més de 250 vesins i Vila baldeja a diari els carrers amb aigua que hauria d’estar destinada al consum humà, l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia es dedica a fer vídeos i missatges a la població resident del municipi anunciant que si no s’estalvia aigua es restringirà el subministrament, tot creant una situació d’alarma entre la població resident.

Manca d’inversions i de mesures de conscienciació a la ciutadania
Des del PSOE volem denunciar la total manca d’inversions i previsió per part de l’Ajuntament de Sant Josep en matèria d’infraestructures hídriques a tot el municipi així com la manca de programes de conscienciació sobre l’ús responsable d’aigua no només als residents sinó també a turistes i empreses amb l’objectiu de fer un ús responsable d’un element tan escàs i preciat com és l’aigua.

Aquests programes i actes de conscienciació no només s’haurien de produir durant la temporada estival sinó durant tot l’any, tot fugint d’amenaces a la població resident, més quan l’Ajuntament de Sant Josep, que hauria de ser l’exemple i màxim garant de la racionalització i bon ús de l’aigua no actua en conseqüència.

Comments are closed