El PSOE critica el silenci de Vicent Marí davant del drama de Can Rova i li exigeix explicacions, com a president del Consell Insular i com a exalcalde de Santa Eulària

El grup PSOE del Consell Insular critica el silenci de Vicent Marí davant del drama de Can Rova, ja que dos dies després del desallotjament continua sense fer cap valoració sobre els fets. Vicent Marí hauria d’explicar quins recursos i quina col·laboració ha ofert el Consell Insular davant d’aquesta situació, i s’hauria d’haver preocupat per les persones afectades. Més de 300 persones s’han quedat al carrer d’un dia per l’altre, sense que Vicent Marí hagi pronunciat ni un sol missatge d’empatia o preocupació per la seua situació, fet que ens pareix d’una enorme falta d’humanitat per la seua part. Que Vicent Marí tracti aquestes persones com a ciutadans de segona, sense que mereixin la seua més mínima atenció, ens pareix molt greu.

Des del grup PSOE també consideram que Vicent Marí té molt a dir quant a l’activitat il·legal, sense cap llicència i que reportava importants beneficis econòmics, del campament de Can Rova, ja que segons els mateixos testimonis de les persones que hi residien aquest feia més de cinc anys que funcionava.

Per tant, l’activitat il·legal en sòl rústic va començar amb Vicent Marí com a alcalde de Santa Eulària i va continuar amb ell com a president del Consell Insular. Es tractava d’una activitat de campament amb el lloguer de parcel·les en un sòl rústic que l’Ajuntament de Santa Eulària i el Consell Insular haurien d’haver detectat i aturat abans que agafàs les dimensions que va arribar a tenir, amb un miler de persones vivint-hi, incloent majors i famílies amb infants.

El silenci de Vicent Marí davant del drama de Can Rova amaga, no només una falta d’humanitat respecte a les persones desallotjades, sinó també un intent per part seua d’eludir les responsabilitats que li pertoquen. Els fets de Can Rova, amb el propietari d’una parcel·la enriquint-se a costa de la desesperació de centenars de persones que no trobaven un habitatge on viure, no podria haver succeït sense la negligència de les institucions dirigides pel Partit Popular, ajuntament i Consell Insular, que han fet la vista grossa durant més de 5 anys fins que el problema ha esclatat de la pitjor manera.

Des del PSOE exigim a Vicent Marí que surti a donar explicacions sobre els recursos i la col·laboració que ha ofert de la institució insular en el dispositiu del desallotjament, que s’ha vist desbordat, improvisat i sense coneixement de la realitat de les famílies que hi residien. La situació que es va viure i la insuficient atenció que s’ha donat a les persones afectades demostren que els preparatius no varen ser els correctes. Vicent Marí també ha d’explicar per què no va prendre mesures molt abans, ni com a alcalde de Santa Eulària ni com a president del Consell, per aturar l’activitat il·legal de campament que cobrava un lloguer als seus residents.

Des del grup PSOE exigim a Vicent Marí que doni la cara i prengui mesures urgents davant del greu problema de l’habitatge i dels campaments que afloren a nombrosos llocs de l’illa. En comptes de tants de discursos buits de contingut, el Consell de Vicent Marí, com també els ajuntaments i el Govern Balear, ha de començar a prendre mesures concretes, de forma clara i contundent, davant d’aquesta greu problemàtica.

El PSOE exigeix, una vegada més, la declaració d’Eivissa com a zona tensada i la corresponent limitació dels preus dels lloguers, d’acord amb la Llei estatal d’habitatge que el Partit Popular es nega a aplicar. També exigim al PP que recuperi les polítiques de construcció d’habitatge públic, que han quedat totalment abandonades el primer any de Govern balear de Marga Prohens. Recordem que a Santa Eulària des Riu, municipi governat durant més 40 anys per la dreta, i amb Vicent Marí com a alcalde durant 12 anys, no s’hi ha construït mai ni un sòl habitatge públic.

Lamentablement, amb les polítiques del Partit Popular de Vicent Marí i Marga Prohens, preocupats només a fer una amnistia urbanística per beneficiar als infractors i als que més tenen, el dramàtic problema de l’accés a l’habitatge no farà més que agreujar-se durant els pròxims anys, disparant encara més les desigualtats socials que pateix la nostra illa.

Comments are closed