El PSOE denuncia la total paràlisi del pla de millora de les 340 parades d’autobús del Consell Insular, el que està provocant noves protestes ciutadanes

El PSOE vol denunciar una vegada més la total paràlisi del pla de millora de les 340 parades d’autobús del Consell Insular, després que hagi aparegut una pancarta a la carretera d’Eivissa a Sant Josep amb el text “Seguimos esperando la marquesina president” (vegeu foto adjunta). En altres punts de l’illa, continua havent-hi cadires de plàstic i altres elements posats pels mateixos usuaris, en comptes d’una parada d’autobús amb marquesina i tot el necessari per garantir l’accessibilitat, seguretat i comoditat dels viatgers, el que continua motivant les queixes de les persones que utilitzen el transport públic.

El grup PSOE ha denunciat en nombroses ocasions la lamentable situació de les parades d’autobús a la nostra illa i ha presentat propostes concretes per resoldre aquests problemes i dur a terme una transformació integral del sistema de transport públic.

La resposta del Consell Insular de Vicent Marí ha estat una sèrie d’anuncis i més anuncis que no es compleixen, incloent una roda de premsa on es va anunciar un Pla Integral d’adequació de parades d’autobús amb una inversió de 6,2 milions d’euros, segons el conseller Mariano Juan, per dotar l’illa de les parades que mereix. Segons les dades facilitades en la mateixa roda de premsa, hi ha més de 600 parades a l’illa, de les quals més de 500 necessiten millores i 340 són competència del Consell Insular.

Tanmateix, una legislatura i més de dos anys després d’aquell anunci, aquest Consell encara no ha iniciat la redacció del projecte d’adequació integral de parades d’autobús. Només un nou anunci comunicant que s’iniciaven els tràmits administratius per licitar la redacció del projecte executiu del Pla d’Adequació de Parades d’Autobús d’Eivissa, després de la presentació d’una moció per part del nostre grup insistint en la inajornable necessitat de posar solucions a aquesta urgent necessitat més enllà dels titulars per intentar enganyar a la ciutadania.

Com a exemple de la manipulació i els enganys de Vicent Marí en relació amb el transport públic, només hem de recordar la vergonyosa presentació com a “nous” d’autobusos de segona mà comprats en una subhasta, amb més de 300.000 km, que l’ Ajuntament de Madrid va retirar per contaminants.

Després de cinc anys de Consell Insular de Vicent Marí, l’única i lamentable realitat és que avui dia, la immensa majoria de parades d’autobús no compleixen amb els mínims exigits pel que fa a visibilitat, il·luminació, accessibilitat, protecció de l’usuari, comoditat, senyalització vertical, marquesines, espai de parada i estacionament de vehicles.

El transport públic és fonamental per a un futur sostenible i una mobilitat eficient. Des del Grup PSOE del Consell Insular d’Eivissa, entenem que és un moment crucial per a la mobilitat sostenible a la nostra illa. La posada en marxa de les noves concessions d’autobusos ha d’anar acompanyada de la millora de les parades, estacions i intercanviadors de mobilitat.

És ineludible invertir en el transport públic i millorar les parades d’autobús, garantint accessibilitat, comoditat, eficiència i seguretat. Això no només inclou la implementació de noves concessions d’autobusos, sinó també la millora de les infraestructures del transport públic. Aquests elements són fonamentals per oferir un servei eficient i atractiu per als usuaris, tant residents com visitants.

És fonamental una aposta decidida i ferma pel transport públic, així com la inversió necessària per garantir la seva accessibilitat a totes les persones, especialment aquelles amb mobilitat reduïda, i la seguretat de tots els usuaris. No es pot ajornar ni un dia més la millora integral de les infraestructures de transport a la nostra illa, si volem tenir el transport públic que mereixen els nostres residents i visitants, i que sigui una alternativa real al vehicle privat.

Comments are closed