El PSOE reclama al Govern balear la redacció dels protocols marc per a la gestió de les colònies felines

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) reclama al Govern de les Illes Balears la redacció dels protocols marc per a la gestió de les colònies felines, per tal que els diferents ajuntaments de l’illa puguin realitzar accions corresponents als respectius municipis. Des de l’entrada en vigor de la Llei 7/2023 de protecció dels drets i de benestar dels animals, el 29 de setembre de 2023, les diferents administracions públiques, autonòmiques i locals, tenen l’obligació de gestionar les colònies felines a cada territori, vetllant pel “reconeixement i la protecció de la dignitat dels animals”.

No obstant això, el Partit Socialista afirma que no està sent mica fàcil que a les diferents administracions públiques es garanteixi el compliment del que indica la llei: La secretària de Benestar Animal de la Federació Socialista d’Eivissa, Marina Morales Costa, lamenta que els diferents equips de govern local del Partit Popular als diversos municipis de l’illa d’Eivissa “han estat constantment tirant pilotes fora evitant posar en marxa el que exigeix la llei actualment en vigor”.

L’excusa dels ajuntaments del PP, com explica Marina Morales, era que l’Administració autonòmica no havia tret els protocols marc que els estableixen les directrius exactes necessàries per començar a fer accions efectives. Al mateix temps, l’Administració autonòmica justificava el seu estatisme afirmant que el Govern Estatal no havia tret encara les directrius estatals per poder iniciar els protocols marc.

El passat 1 d’agost de 2024, el Govern d’Espanya va publicar les directrius generals de gestió de colònies felines. Tot i que el Partit Socialista ha considerat com a “excuses” totes les qüestions al·legades per les diferents administracions governades pel PP, ara “ja no tenen arguments per retardar més la posada en marxa dels protocols i plans concrets d’actuació”.

La secretària de Benestar Animal de la FSE s’ha demanat “si per fi començaran a fer feina en aquesta matèria i trauran els protocols marcs abans que es compleixi un any de l’entrada en vigor de la Llei 7/2023 o si, per contra, trobaran una nova excusa per continuar justificant la seva inacció”.

Comments are closed