8 d’Agost: Vicent Roselló manifesta la seua “decepció” pel discurs de Vicent Marí i li recorda que “fa més de cinc anys que presideix el Consell Insular”

El secretari general de la Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE), Vicent Roselló, ha manifestat la seua “decepció” pel discurs institucional de Vicent Marí en l’acte del 8 d’Agost. Roselló ha recordat que Vicent Marí “fa més de cinc anys que presideix el Consell Insular sense actuar per resoldre els problemes que planteja”. “Continua parlant de grans pactes i de reunions on no es posa absolutament cap mesura ferma damunt la taula, i aquelles que es podrien prendre, es deixen de costat, com el fet de poder declarar a Eivissa com una illa tensada i poder regular el preu de l’habitatge”.

Per contra, el secretari general del PSOE ha lamentat que el PP  “continua fent normes, com aquest decret òmnibus que permet continuar urbanitzant el sòl rústic i continuant fent més habitatge amb l’objectiu de poder llogar-lo a turistes, més turisme i d’una forma més desordenada i sense cap tipus de control”.

Vicent Roselló també ha lamentat que Vicent Marí no hagi fet cap tipus de proposta amb relació amb els afectats pel campament de Can Rova “després de més d’una setmana d’absolut silenci i sense donar la cara”. “No se’ls ha donat cap tipus de solució i eludeix qualsevol de responsabilitat en relació amb aquesta qüestió”.

“Vicent Marí va ser alcalde durant tres mandats de l’Ajuntament de Santa Eulària i porta un mandat i un any al capdavant del Consell Insular d’Eivissa i no s’ha fet absolutament res per intentar, primer de tot, evitar aquesta situació, i llavò intentar que es vagi reduint. Al contrari, el que hem vist és que aquest campament ha anat augmentant al llarg dels anys”.

Vicent Roselló ha rebutjat la “hipocresia” de Vicent Marí, reclamant “ajuda” al Govern d’Espanya en l’atenció als immigrants que arriben en pastera, quan justament és l’Estat qui assumeix aquesta responsabilitat, mentre que la que correspon al Consell Insular, l’acollida de menors d’edat, competència de Vicent Marí, “en més de cinc anys no hi ha destinat els recursos que pertoca, ni en equipaments ni en personal”.  A més a més, Roselló recorda que “el PP ha votat en contra de la Llei d’estrangeria, que garantia una distribució vinculant dels menors”.

En definitiva, Vicent Roselló lamenta que Marí hagi demanat “més autogovern”, quan “no sap gestionar les competències que ja té, com Menors o com la lluita contra l’intrusisme el lloguer il·legal”.

En ordenació turística, el secretari general socialista ha recordat que “justament va ser el Partit Popular qui va esmenar la Directiva europea sobre les plataformes de lloguer turístic per no obligar-les a requerir llicència turística als pisos i cases que s’hi comercialitzen”.

Vicent Roselló ha reclamat a Marí que “en comptes de discursos, prengui mesures reals per la ciutadania, per la gent d’Eivissa, per la gent que ens ve a visitar i per la gent que ve a treballar i a donar la seua mà d’obra a una indústria com és el turisme a l’illa d’Eivissa”.

Comments are closed