El PSOE critica la falta de resposta de l’Ajuntament de Santa Eulària davant les irregularitats del tinent d’alcalde Miguel Tur Rubio, dos mesos després de denunciar que va adjudicar 800.000 a la seua pròpia empresa

Davant la falta de resposta de Carmen Ferrer, el Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha registrat un nou escrit per reiterar oficialment la sol·licitud de revisió d’ofici del contracte de lloguer d’un local a l’empresa Tur Rubio SL i la declaració d’incompatibilitat del tinent d’alcalde Miguel Tur Rubio, per destinar a la seua empresa més de 800.000 euros.

La negativa del PP a contestar l’escrit del PSOE, presentat a mitjans de juny, ja fa més de dos mesos, suposa una total falta transparència de l’equip de govern de Carmen Ferrer i mostra una escandalosa ocultació i nul·la voluntat d’actuació davant d’unes irregularitats d’extrema gravetat, com va ser beneficiar al tinent d’alcalde Tur Rubio amb 800.000 euros de l’ajuntament.

El PSOE exigeix amb urgència una resposta clara i contundent per part de l’Ajuntament de Santa Eulària, acordant l’inici tant del tràmit de nul·litat del contracte de lloguer del local com la declaració d’incompatibilitat del tinent d’alcalde Miguel Tur Rubio. La ciutadania de Santa Eulària des Riu mereix una gestió municipal lliure de sospites d’irregularitats i que s’ajusti estrictament a la legalitat vigent, un fet que manifestament no es va donar amb la contractació de l’empresa Tur Rubio S.L. per part de l’Ajuntament.

Recordem que l’Ajuntament va adjudicar a l’empresa Tur Rubio S.L., propietat del tinent d’alcalde Miguel Tur Rubio, un contracte d’arrendament d’un local de la seua propietat per 500.000 euros durant 15 anys. A més, Tur Rubio s’ha beneficiat de la reforma integral del local, en què l’Ajuntament s’hi va gastar 334.000 euros més.

El PSOE va registrar en el mes de juny un escrit a l’Ajuntament de Santa Eulària per sol·licitar l’iniciï de la revisió d’ofici per nul·litat de ple dret del contracte, la declaració d’incompatibilitat del tinent d’alcalde Miguel Tur Rubio i la renúncia de la seua acta de regidor. En ser propietari del 17,35% de l’empresa “Tur Rubio SL”, aquesta tenia “prohibició absoluta” de contractar amb l’Ajuntament de Santa Eulària.

El març del 2020, l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu va iniciar un procés per llogar un local destinat al Departament de Benestar Social mitjançant un concurs públic.

El 21 de juliol del 2020, per decret d’Alcaldia, es va aprovar iniciar l’expedient de contractació. Dos dies després, el 23 de juliol del 2020, la Junta de Govern Local va aprovar aquest expedient.

El 21 de setembre de 2020, es va adjudicar el contracte a l’empresa Tur Rubio SL, formalitzant-se el 23 de novembre de 2020. La seua va ser l’única oferta que es va presentar. El valor del contracte d’arrendament signat per l’Ajuntament amb aquesta empresa ascendia a 499.590 euros.

Posteriorment, l’Ajuntament va invertir un total de 333.815,22 euros en la reforma integral del local. Unes millores que quedaran, òbviament, en benefici d’aquesta empresa en finalitzar el contracte d’arrendament.

Es tracta d’una empresa propietat en un 17,35% del regidor i tinent d’alcalde Miguel Tur Rubio. Una empresa, a més, l’objecte social de la qual no és el lloguer de locals, sinó que es dedica a la venda d’electrodomèstics.

En juny de 2024, el grup PSOE de Santa Eulària, en disposar de tota la documentació dels fets relatats, registra un escrit per demanar la revisió d’ofici per nul·litat de ple dret del contracte, la declaració d’incompatibilitat del tinent d’alcalde Miguel Tur Rubio i la renúncia de la seua acta de regidor.

Dos mesos després, l’Ajuntament de Santa Eulària continua sense donar resposta a l’escrit del Grup Municipal Socialista que demana la revisió d’ofici del contracte i la declaració d’incompatibilitat de Miguel Tur Rubio.

Comments are closed