El PSOE reclama a Carmen Ferrer que doni la cara sobre Can Rova i aprovi un pla d’emergència social per atendre les persones desallotjades

El grup municipal Socialista de Santa Eulària des Riu reclama a l’alcaldessa, Carmen Ferrer, que doni la cara davant la ciutadania per explicar la seua actuació a Can Rova i que aprovi un pla d’emergència social per atendre les famílies afectades. Després que l’alcaldessa hagi denegat la petició de Ple extraordinari, el PSOE reitera la sol·licitud de la convocatòria perquè es donin explicacions públiques davant del conjunt de la ciutadania, i no només a porta tancada en Comissió informativa dels grups polítics.

El PSOE també demana que s’inclogui en la convocatòria del Ple extraordinari la següent proposta d’acords:

Crear una Comissió de Seguiment Permanent: Encarregada d’avaluar de forma contínua les mesures adoptades per a la reubicació de les famílies afectades i garantir que es compleixin els drets bàsics d’aquestes persones.

Convocar una Mesa de Diàleg: Incloure representants de les famílies afectades, tècnics municipals i organitzacions socials per garantir una gestió participativa i consensuada de la situació.

Establir un Pla d’Emergència Social: Que contempli recursos municipals i coordinació amb altres administracions per proporcionar solucions habitacionals adequades i permanents per als afectats de Can Rova.

El PSOE subratlla que, tot i que Carmen Ferrer va convocar una Comissió Informativa per tractar l’actuació de l’ajuntament a Can Rova, celebrada el 12 d’agost passat, la informació facilitada va ser insuficient.

El desallotjament de Ca Rova ha deixat a desenes de famílies en una situació de risc d’exclusió social i desemparament, sense alternatives residencials i exposades a la intempèrie en plena temporada alta. La urgència d’aquest Ple no sols es justifica per la necessitat d’explicacions públiques, sinó també per la urgència d’adoptar mesures immediates que mitiguin l’impacte social d’aquesta crisi. Ignorar aquesta urgència és desatendre les necessitats més bàsiques d’aquestes persones, que són vesins i vesines del municipi de Santa Eulària en situacions de vulnerabilitat, risc d’exclusió social i desemparament.

A més, és indispensable que l’actuació de l’ajuntament davant del drama de Can Rova es debati públicament al Ple. La magnitud de l’impacte d’aquesta situació davant la ciutadania de Santa Eulària des Riu i la seua repercussió als mitjans de comunicació locals i nacionals, fa que les explicacions de l’equip de govern no puguin ni hagin de quedar limitades a reunions a porta tancada amb l’oposició. La urgència d’aquest Ple Extraordinari està més que justificada en la necessitat de donar respostes clares i transparents a la ciutadania, que té el dret a conèixer les accions i les omissions de l’Ajuntament en la gestió d’aquesta crisi humanitària.

Comments are closed