El PP reconeix que no ha precintat ni un sòl pis turístic, a pesar de totes les promeses durant cinc anys de Vicent Marí i un any de Marga Prohens

El Partit Popular ha reconegut que no ha precintat ni un sòl pis turístic, a pesar de totes les promeses durant cinc anys de Consell Insular de Vicent Marí i un any de Govern balear de Marga Prohens. El 2 d’octubre de 2023, el Govern balear va aprovar un decret llei d’habitatge que, segons afirmava, permetria el Consell Insular “clausurar” pisos turístics il·legals. Els quatre anys anteriors, Vicent Marí tampoc havia precintat cap pis turístic a l’illa d’Eivissa, a pesar que s’havia compromès a fer-ho amb “les actuals lleis”.

Amb el PP al Govern balear, i pràcticament un any després de l’aprovació del decret d’habitatge, el conseller balear de Turisme, Jaume Bauzá, ha reconegut que el balanç és de “zero pisos precitats”, com li han recriminat les diputades socialistes Pilar Costa i Mercedes Garrido en el Ple del parlament balear d’avui, després que s’hagi negat a contestar la pregunta de “quants pisos han precintat”. “De mesura estrella, a mesura estrellada”, ha dit Garrido en el Ple.

Per la seua banda, Pilar Costa també ha recriminitat al conseller que “acabam de veure que ha contestat que hi ha zero pisos precintats després d’aprovar una normativa reclamada pel propi Partit Popular i concretament pel Consell Insular d’Eivissa, que aquí hi ha el seu president. I el resultat, un any després, ha estat zero”.

Pilar Costa ha advertit de les conseqüències de les polítiques urbanístiques i turístiques del Partit Popular, després d’un any al Govern balear: “Estan deixant passar una oportunitat d’actuar amb mesures valentes i evitar que les Illes es converteixin en una macrogranja de turistes.”

“El missatge que estan llançant d’amnisties generalitzades tant en rústic com a través de la modificació de la Llei agrària que va anunciar als consells la passada setmana, el que fan és obrir més màniga i permetre que tant agroestades com els agroturismes. A partir de la seva reforma es puguin seguir ampliant aquestes places en el camp que arribarà un moment que no quedarà un pam de tranquil·litat pels residents”.

Pilar Costa ha dit al conseller de Turisme del PP que “llavò se sorprenen que hi hagi mobilitzacions ciutadanes a les diferents illes, aquest mateix mes de setembre tornarà a haver una manifestació a Eivissa, precisament reclamant aquest canvi de rumb”.

Un model turístic i econòmic del PP que ja està tenint conseqüències: “Senyor conseller, supòs que també sap les queixes, en aquest cas de restauradors, de comerciants, perquè sembla ser que aquest repartiment de la riquesa no arriba a tothom i que l’oferta complementària està patint aquest model turístic”. “Tot això és un error, com ho és també que aquesta setmana mateix hem vist com les dades dels preus dels habitatges segueixen pujant”, ha recordat la diputada eivissenca.

Comments are closed