Milena Herrera, nova portaveu del PSOE sobre Violència de Gènere en el Congrés dels Diputats

La diputada eivissenca Milena Herrera ha estat nomenada portaveu del PSOE en la Comissió de Seguiment i Avaluació dels Acords del Pacte d’Estat en matèria de Violència de Gènere del Congrés dels Diputats. Aquesta comissió, de màxima rellevància en la definició i seguiment de les polítiques públiques al nostre país contra la violència que pateixen les dones, es troba immersa en la revisió i actualització del nou Pacte d’Estat. Es tracta d’uns treballs que ja es van iniciar en la passada legislatura, però que van quedar en suspens amb la convocatòria electoral. Ara, amb la creació d’una subcomissió específica, aquests esforços s’han reprès, amb la compareixença d’experts que han aportat propostes de millora i han fet balanç de l’estat actual del pacte.

Milena Herrera ha destacat el seu compromís amb aquesta nova responsabilitat com a portaveu del PSOE sobre violència de gènere: “És un honor i vull agrair al meu partit per aquest nomenament. És una gran responsabilitat i ens espera un treball molt intens durant els pròxims mesos. A més, una vegada aprovat el nou pacte, serà essencial assegurar-nos que es compleixen els compromisos adquirits”.

Entre els principals objectius del nou Pacte d’Estat, Herrera ha subratllat la importància d’incloure noves formes de violència que no van ser contemplades en l’anterior pacte, com ara la violència vicària, la violència digital i la violència econòmica. Aquestes formes de violència s’han anat visibilitzant en els últims anys i són prioritàries en la lluita contra la violència de gènere.
Finalment, Herrera ha subratllat la necessitat d’unir esforços en aquesta matèria: “És fonamental aconseguir l’acord de les forces davant del negacionisme que pretén invisibilitzar la violència que pateixen les dones pel fet de ser dones. Només així podrem avançar cap a una societat més justa i segura per a totes les dones”.

Aquest treball de la comissió, a partir d’ara amb Milena Herrera com a portaveu del PSOE, seguirà avançant durant els pròxims mesos, amb l’objectiu de posar fi a totes les formes de violència contra les dones i assegurar que els compromisos del nou Pacte d’Estat es materialitzin en accions concretes i efectives.

Comments are closed