El PSOE de Santa Eulària reclama al Govern balear complir amb els compromisos d’inversió en infraestructures educatives i una concreció en el calendari d’actuacions

El Grup Municipal Socialista de Santa Eulària des Riu presenta al pròxim ple de l’ajuntament una moció per reclamar la posada en marxa de les inversions en infraestructures educatives del municipi per part del Govern balear de Marga Prohens. El PSOE demana “instar a la Conselleria d’Educació i Universitats a complir l’acord amb l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu quant a les necessitats i prioritzacions de les actuacions recollides en el Pla d’Infraestructures Educatives” i “concretar la temporalització de les actuacions de les infraestructures educatives del nostre municipi”.

“A Santa Eulària des Riu, a pesar de les promeses del PP en l’inici de legislatura, que prometien actuacions immediates en diferents centres, continuam amb el mateix estatisme que fa gairebé un any i mig. Encara no han tengut lloc accions reals a l’IES Xarc, tampoc al CEIP Sant Carles, ni al Sant Ciriac, ni a l’IES Quartó del Rei”, ha lamentat el portaveu del PSOE, Alan Ripoll, qui espera “el vot favorable de l’equip de Carmen Ferrer a la nostra moció”.

El PSOE explica que durant el curs 23-24 la Conselleria ha continuat treballant amb les propostes i actuacions iniciades per l’anterior Govern progressista i, paral·lelament, ha decidit plantejar un nou Pla d’Infraestructures educatives a deu anys vista, amb una proposta de temporalització d’actuacions a curt, mitjà i llarg termini.

No obstant això, el PSOE reclama que aquest Pla “quedi més definit i concret, tant en la temporalització com amb els acords presos al municipi”.

El PSOE recorda que per la millora de la qualitat educativa en els nostres centres és necessari que conflueixin diferents variables: l’equip docent d’un centre, la seva implicació, formació i benestar, el lideratge i l’empenta de l’equip educatiu, la participació del claustre, de les famílies i dels infants i joves en la dinàmica del centre, les metodologies del centre, les ràtios de les aules, la motivació de l’alumnat, la inclusió de cada un dels infants, la personalització de l’ensenyament, però també i per descomptat les infraestructures del centre.

A la nostra comunitat autònoma l’escolarització cada curs augmenta quasi amb uns 2000 alumnes i, tenint en compte les ràtios, sembla que la zona amb més pressió d’Eivissa és el municipi de Santa Eulària des Riu. Per donar resposta real a les necessitats educatives que posseeix el nostre municipi encara queda molta feina per fer: davallar ràtios, adaptar els centres als efectes del canvi climàtic, tant dins les aules com als patis, millorar l’eficiència energètica, però especialment, posar a punt les infraestructures dels centres que ja estan en marxa i que treballen fent front a escenaris deficients, on els falten recursos, espais i serveis.

Comments are closed