El Grup Parlamentari Socialista considera al conseller d’Educació, Antoni Vera, desacreditat com a interlocutor davant la comunitat educativa.
El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Marc Pons, ha acusat el Govern d’enfrontar a la comunitat educativa i al professorat amb els pares i mares per aplicar la segregació lingüística pactada entre PP i Vox.
En aquest sentit, el socialista ha considerat que “el Govern hauria de protegir i defensar al professorat per posar pau educativa, i el que veim és un conseller que tensa als docents i que està desacreditat”.
Per això, el portaveu adjunt ha demanat al vicepresident què passarà quan uns pares demanin segregació lingüística a un centre i altres pares no la vulguin, per la qual cosa ha posat de relleu que el Govern implementa un full de ruta “d’esquena a la comunitat educativa i a la ciutadania”.
En els mateixos termes s’ha pronunciat la diputada Amanda Fernández, qui ha advertit que PP i Vox “han pactat la segregació per treure el sostre de despesa i les conseqüències seran per molts d’anys i molt greus per aquesta comunitat autònoma”.
Per això, Fernández ha demanat al conseller d’Educació que escolti i parli amb la comunitat educativa, i ha avançat que “el senyor Vera ha quedat desacreditat com a interlocutor davant la comunitat educativa, no té cap credibilitat”.
A més a més, la diputada socialista ha criticat que en 100 dies “s’ha tombat el sostre de despesa del Govern, han pactat amb Vox un atac a la llengua i la pèrdua de convivència als centres educatius, han romput consensos lingüístics històrics i més de 30 entitats del món educatiu i cultural els han dit que no apliquin aquesta mesura”.
Per part seva, la diputada Silvia Cano ha denunciat que el Govern “ha fet una cosa perillosa, com és traslladar els seus embulls amb els socis a la comunitat educativa, als claustres i a les famílies”.
Per a Cano, l’acord entre PP i Vox “generarà frustració, crispació, tensió i divisió, enfrontant famílies i docents”, perquè “han sacrificat la pau educativa pel sostre de despesa, encenent un misto mentre els seus socis posen la benzina”.
D’altra banda, el diputat Àlex Pitaluga ha acusat el Govern d’atacar tres principis fonamentals, com són l’equitat, l’activitat educativa centrada en l’aprenentatge de l’alumnat i l’autonomia de centres. “Estan segregant els alumnes per sexe, ataquen l’autonomia i la llibertat de càtedra donant suport al pin parental i imposant un model lingüístic basat en la segregació que provocarà conflictes amb les famílies, tensió en el sistema educatiu i que una part de l’alumnat deixi de ser competent en les dues llengües cooficials”, ha lamentat el socialista.
La conseqüència d’això, segons Pitaluga, és “un cost molt greu, que posa en perill el sistema educatiu de les illes”.
Finalment, el diputat Carles Bona ha demanat al conseller d’Educació que retiri el pla de segregació lingüística perquè “no compleix amb la normativa vigent, com el decret de mínims”, de la mateixa manera que també ha reclamat que “atengui les necessitats reals de l’educació de les illes o retiri’s vostè”.