Les diputades Irantzu Fernández i Patricia Gómez denuncien la manca de voluntat del Govern a posar solució a uns problemes que han crescut de forma alarmant en un any
La diputada socialista Irantzu Fernández ha denunciat que, amb les llistes d’espera fetes públiques ara per part del Govern, es constata que la llista d’espera del servei de traumatologia a Eivissa continua creixent, mentre baixa la de quirúrgica: “Si no hi ha consultes, el metge no et deriva: no estan solucionant el problema de traumatologia, estan fent un tap”. Les persones que abans necessitaven una cita amb el traumatòleg que possiblement es podia solucionar amb una rehabilitació ara ha d’esperar més de nou mesos de mitjana, i fins i tot un any, amb la qual cosa “ja no és viable la possible rehabilitació, i s’haurà d’operar”. I ha criticat que això no és donar solucions.
Fernández ha acusat el PP de falta de transparència fins ara de les llistes d’espera i quan finalment les ha publicat, just coincidint amb la mateixa setmana que es fa una pregunta parlamentària, s’ha fet “a correcuita i malament” i amb errades evidents, com el fet que hi hagi una sola persona en espera en Psicologia.
Per la seva banda, la diputada socialista Patricia Gómez ha criticat la manca de voluntat del Govern del PP per solucionar les llistes d’espera que acumula el servei de teleassistència i d’ajuts a domicili. Gómez ha indicat que malgrat que el PP ha donat suport a una resolució del Partit Socialista per eliminar les esperes en el servei de teleassistència i reduir al 50% la d’atenció domiciliària, el Govern no es vol comprometre a donar terminis d’actuació, malgrat que hi ha milers de persones majors i dependents que ho necessiten de forma urgent.
Gómez ha recordat a la consellera que quan algú està gestionant, ha de poder donar un termini: “és una qüestió de voluntat, de capacitat de gestió i de recursos”. La voluntat que ha manifestat el PP és “quan es pugui, una cosa totalment imprecisa”. Però en tot cas, ha recordat que el PP va heretar una situació més que favorable en serveis socials: “Zero pacients de teleassistència quan Cirer va arribar a la Conselleria i 1.800 pacients esperant, un any després. S’ha passat de zero a 1.800 en només un any i això és un retrocés alarmant des que governa Prohens”.
Darrere aquesta xifra hi ha persones i famílies que pateixen, afirmà Gómez, qui ha recordat que l’anterior Govern va posar-hi la voluntat per posar en marxa i resoldre aquesta prestació, voluntat que no es veu en el Govern de Prohens: “Pel que fa als recursos, es tracta d’un repartiment de la riquesa. Aquest Govern ha amnistiat 15 persones de pagar 15 milions d’euros [gràcies a la supressió de l’impost de successions], amb els quals es podrien pagar serveis públics: Sempre el PP aminstiant als poderosos”. Mentrestant, Gómez qüestiona: “Quina és la resposta que dona el Govern a les famílies que no arriben a finals de mes amb la seva nòmina i que tenen una persona gran o dependent a ca seva? Quina és l’ajuda que ofereix el PP? Cap?”