El PSIB-PSOE denuncia que la segregació lingüística del conseller Vera beneficia econòmicament a centres molt concrets de titularitat privada

Carles Bona ha qualificat a Vera com el conseller de la “deseducació”, mentre que Amanda Fernández ha reclamat millores laborals per al col·lectiu de les educadores dels 0 als 3 anys.

El diputat del Grup Parlamentari Socialista, Carles Bona, ha qualificat a Antoni Vera com el conseller de la “deseducació” pel fet d’insistir a aplicar novament el pla de segregació lingüística.

Tal com ha denunciat el socialista durant la sessió de control al Govern, amb aquest pla “Vera triar ser el conseller que va en contra de tota l’educació, sobretot de la pública, perquè destina recursos econòmics a un programa pel qual no hi ha demanda social”, tenint en compte que només s’hi han adherit 11 centres, tots ells concertats i cap públic.

Per això, Bona ha apuntat que estam davant una mesura “que beneficia econòmicament a centres molt concrets de titularitat privada per fer una cosa que ja feien, com és el fet de tenir més classes en castellà, cosa que ara continuaran fent amb més recursos públics i segregant”.

Mentrestant, “la conselleria continua eliminant places a l’escola pública i també perjudica l’alumnat de la concertada”, ha criticat Bona, pel fet que segons les darreres proves de l’Institut d’Avaluació, l’IAQSE, a quart de primària, els centres concertats tenen pitjors resultats en català que els públics, per la qual cosa “el Govern està premiant amb diners públics els centres que menys garanteixen la competència en català, afavorint un model educatiu que empobreix l’aprenentatge d’una de les dues llengües oficials, sent així la conselleria de la deseducació”.

Així les coses, el diputat socialista ha insistit en el fet que “la segregació lingüística del PP no és una política efectiva, sinó una estratègia de rendiment polític, perquè no defensa els alumnes sinó determinats interessos”. A més a més, s’ha demanat “qui surt guanyant amb la seva segregació, perquè l’alumnat i el seu aprenentatge no”.

Per part seva, la diputada Amanda Fernández s’ha preocupat per la millora de les condicions laborals de les educadores de 0 a 3 anys, per les quals el conseller va dir el passat 30 de juny que elaboraria un conveni autonòmic i encara no és una realitat. En aquest sentit, la socialista ha reivindicat la millora de les condicions sociolaborals “de qui té cura i de qui ens ajuda a les famílies en l’educació de les nostres filles i fills”, la qual cosa no està atenent el conseller Vera.

Finalment, el diputat Àlex Pitaluga ha posat el focus en la intenció de la conselleria d’Educació de derivar menors de 16 anys a centres de formació d’adults, contemplada en l’esborrany de l’oferta formativa dels CEPA a través d’una proposta modificada posteriorment pel Govern a 18 anys, dient que era una errada.

Per al diputat socialista, “aquesta errada no és creïble i es veuen les intencions clares de la conselleria, o com a mínim la seva perspectiva del tractament educatiu dels adolescents amb dificultats, la qual cosa és una resposta educativa inapropiada”.

Aquest fet, ha suposat una greu preocupació a les escoles d’adults, els quals “tenen la missió d’oferir oportunitats als adults, per la qual cosa saturar aquests centres distorsiona la seva finalitat, tenint en compte també que el professorat no disposa dels recursos necessaris per fer aquesta tasca”.

Comments are closed