Marc Pons ha considerat “tancada i casposa” la resposta del president del Parlament de no voler penjar la bandera LGTBI al Parlament per ser excloent, segons ha dit el mateix Le Senne
El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Marc Pons, ha anunciat que els socialistes votaran en contra de la investidura de Marga Prohens com a pròxima presidenta del Govern, en el plenari que tendrà lloc els pròxims 3 i 4 de juliol, tal com ha acordat avui la Junta de Portaveus del Parlament.
Pons ha justificat aquesta decisió en què l’acord entre PP i Vox que farà possible aquesta investidura suposa que “en 30 dies hem retrocedit 30 anys, amb un pacte que està lligat a la decisió d’acceptar tots els postulats de Vox per part del PP, canviant cadires per drets”.
El portaveu adjunt socialista ha considerat aquest pacte “una mala decisió”, perquè representa “un retrocés davant vuit anys d’avanços que ens havien permès millorar els serveis públics, una economia que estava funcionant en una societat plural i diversa”, mentre que ara “malauradament la comunitat autònoma agafa un camí diferent que planteja grans retrocessos”.
El primer d’aquests retrocessos és, segons Pons, la destrucció de consensos històrics que havien permès una bona convivència al llarg dels darrers 40 anys, com la llengua, la diversitat o la integració. “Consensos de mínims dels quals el PP havia format part i que ara queden romputs de forma unilateral”, ha explicat el socialista.
Davant això, Pons ha advertit que l’acord “provocarà l’increment de desigualtats, perquè s’afavoreix als que més recursos tenen i es debilita als més febles, com veim amb l’eliminació de l’Impost de Patrimoni o el de Successions”.
Pel que fa a l’habitatge, el portaveu socialista ha criticat que el pacte PP-Vox “tanca la porta a regular el preu del lloguer i aporta una idea de construcció vinculada a l’especulació, amb un plantejament que no és propi de la tercera dècada del segle XXI”.
A més a més, Pons ha afegit que l’acord tampoc aborda cap dels grans reptes globals que tenen les societats modernes, com la descarbonització de l’economia, la transició energètica, el canvi climàtic, el repte de l’envelliment, la cronicitat o les millores en drets laborals.
El portaveu parlamentari socialista ha lamentat que el pacte “recupera les receptes dels anys 80 i 90 del segle passat, donant respostes antigues a problemes que ja no existeixen i que ens duran a més massificació, a perdre qualitat de vida i a patir una devaluació de l’entorn natural i territorial”.
Finalment, Pons ha denunciat que el PP “ha posat un baix preu al Consell de Menorca, on, sense conèixer l’acord de governabilitat insular, sabem que s’ha produït un pacte imposat des de Madrid per resoldre les estabilitats del Govern de les illes. En aquest sentit, el portaveu socialista ha insistit en què “mai el govern de Menorca havia estat moneda de canvi per resoldre la governabilitat d’altres indrets”.
Davant aquest “pacte de retrocés”, el Grup Parlamentari Socialista farà una feina d’oposició rigorosa i vigilant, amb la qual “la societat ha de saber que el Partit Socialista hi seguirà sent, per defensar unes illes obertes, diverses, que mirin cap endavant amb il·lusió i futur”.
Pons ha recordat que “deixam unes illes millors que fa vuit anys, amb pau social, amb millors serveis públics, amb una bona situació econòmica, amb els comptes sanejats, amb una transició energètica en la qual som líders i amb unes illes solidàries i respectuoses”.
Daurant la primera Junta de Portaveus de la legislatura, Pons ha aprofitat per demanar al president del Parlament el motiu pel qual havia decidit no penjar la bandera LGTBI amb motiu de l’Orgull, a la qual cosa Le Senne ha respost que era “una decisió personal sobre una bandera que és excloent”, i això, per al portaveu socialista, “demostra una visió tancada i casposa de la nostra societat”.