Estarellas continua amagant l’horari de Riera com a funcionària, malgrat fer tasques de portaveu del PP durant la jornada laboral

Marc Pons en comissió presidència i assumptes institucionals

Marc Pons qüestiona la manca de transparència de la consellera, quan defensa la portaveu del PP, qui acumula un sou de 130.000 euros encara que incompleix els horaris

Cladera critica que els 130.000 euros que cobra Riera “és una quantitat inassolible per una funcionària la principal activitat de la qual és fer de portaveu del PP al Consell”

El diputat socialista Marc Pons ha demanat a la consellera si veu ètic que la funcionària Núria Riera vagi a fitxar entrada i sortida de la seva jornada laboral, però durant aquesta jornada no exerceix com a funcionària, sinó que, sense retre comptes ni informar la institució, actuï com a portaveu del PP i ofereixi rodes de premsa en jornada laboral. També ha criticat que malgrat exercir aquesta doble funció, no ha demanat un informe de compatibilitat que limiti horaris i salaris per a poder treballar a les dues institucions, com han fet sempre tots els funcionaris públics que s’han trobat en situacions similars.

Pons també ha lamentat que gràcies a l’acció del PP de tancar l’Oficina Anticorrupció, ara la tasca de control és més difícil i obscura, ja que aquest Govern “cada vegada oculta més informació i mostra més ambigüitat a les qüestions que planteja l’oposició”. El diputat socialista també ha explicat que el salari de Riera, que suma 130.000 euros entre les dues activitats, supera en molt les retribucions de qualsevol membre del Govern, “una actitud que no podem compartir, ja que és una qüestió reprovable que usi el càrrec en benefici propi, i planteja molts dubtes en l’àmbit jurídic”.

I, segons Pons, és reprovable, perquè té ocupació del 100% de la seva jornada, però no existeix el control correcte per a aquesta doble activitat, perquè la consellera fa una mirada interessada cap a una altra banda. I aquesta malgrat poder comptar amb permisos per a “deure inexcusable de càrrec públic o personal”, durant el mes d’abril, Riera va tenir 11 dies que no va aparèixer al seu lloc de feina; i al mes de juny, 8 dies, alguns dels quals va al·legar malaltia, però mentrestant feia rodes de premsa.

El PSIB-PSOE no qüestiona la compatibilitat entre les dues administracions, però sí que està obligada a demanar la compatibilitat, cosa que no ha fet: “I l’Oficina Anticorrupció extinta tindria matèria per pronunciar-se, però ara no en tenim” a causa del tancament aprovat pel PP i Vox.

Però Estarellas ha acabat la seva compareixença sense contestar preguntes tals com  “per quins motius es nega a la consellera qa entregar la documentació del fitxatge que ha demanat  el PSIB-PSOE i que només ha fet de manera parcial?”; o bé si la consellera “pot afirmar en seu parlamentària que la Sra. Riera acudeix a treballar de forma normal?” Perquè és públic i publicat als mitjans que Riera va a rodes de premsa, tertúlies radiofòniques, participa en reunions internes del Consell o del PP, i fins i tot assisteix a fires turístiques en el seu horari laboral.

Pons també ha demanat a la consellera que actuï davant aquestes evidències i prengui mesures, en comptes de mantenir aquesta permissivitat que no té cap altre funcionari.

Crítiques des del PSIB-PSOE al Consell

Per la seva banda, la portaveu del PSIB-PSOE al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha indicat que la consellera Estarellas “ha reconegut que Núria Riera ni ha demanat, ni té concedida la compatibilitat”, emparant-se amb un document jurídic i el dictamen del director General d’FP, que asseguren que no li faria falta: “És un abús i un tracte de favor descarat, que a més es completa amb un increment d’horari i sou al Consell quan sap perfectament que no podrà complir amb la seva jornada laboral a la Comunitat”.

Cladera també ha criticat durament que els 130.000 euros que cobra Riera per la doble funció “és una quantitat inassolible per una funcionària la principal activitat de la qual és fer de portaveu del PP al Consell”.

Comments are closed