Cladera reclama el traspàs de les competències en matèria de transport terrestre per Mallorca, en la Comissió de Consells Insulars al Parlament

La portaveu socialista ha reclamat que Mallorca rebi les competències de transport públic insular, que ja gestionen Eivissa i Menorca, “davant la inacció de Prohens i Galmés”.  

Catalina Cladera ha reclamat a Govern i Consell que es negociï el traspàs de les competències en matèria de transport terrestre per Mallorca. “El Consell de Mallorca,  encara no en te les competències de transport terrestre, la única illa que no la te transferida i ja seria hora de que es fessin avanços en aquest sentit, tot i que no serà en aquesta legislatura, perquè el sr. Galmés i la sra. Prohens no en tenen cap interès”, ha lamentat la socialista.

L’anunci s’ha fet durant el debat de la proposició de llei de millora de la regulació dels serveis de transport amb vehicles de fins a nou places a les Illes Balears, coneguda com a “llei del taxi”, proposada pel Grup Socialista al Parlament, i que recentment va ser presa en consideració per unanimitat de tota la cambra.

Cladera ha palesat el suport de Mallorca a aquesta norma, que un cop debatuda i aprovada permetrà una major regulació i ordenament dels VTC, vehicles de transport amb conductor, per facilitar l’encaix amb el sector del taxi tradicional.

“Aquesta llei és molt positiva perquè regula el sector de la VTC d’acord a les necessitats del territori i vincula l’autorització al territori on opera. Així protegim el sector del taxi, regulat i condicionat per unes llicències i ordenances municipals.

Com a representant del Consell de Mallorca, Cladera també ha entrat a valorar la recentment aprovada Proposició de llei de transparència i control dels càrrecs públics de les Illes Balears, que PPVOX han fet servir per tancar l’Oficina Anticorrupció. La portaveu socialista s’ha mostrat contrària a la mesura per que ” a la regulació de  Balears desapareixen les funcions de prevenció, d’investigació i d’inspecció en matèria de corrupció, és a dir, desapareix la funció de lluita contra la corrupció, investigació i inspecció que ja no ho farà ningú”.

Per Cladera, “la supressió de la OAC es fa una passa enrere en qualitat democràtica, en transparència, en la lluita contra la corrupció, i un retrocés en l’estat de dret”.

Comments are closed