Els Socialistes de Mallorca analitzen l’actualitat política al pas del primer any de la legislatura, amb l’impuls de la resistència de l’esquerra a l’onada ultradretana a Europa.

L’Executiva de la Federació Socialista de Mallorca ha valorat la situació política actual marcada per uns governs de PPVOX a Mallorca i a Balears que demostren la seva incapacitat de gestió quan s’acaba de cobrir el primer quart de la legislatura. Les aliances de la dreta i la ultradreta en els governs municipals i insulars de Mallorca contrasten amb la resistència de l’esquerra a França, al Regne Unit, i en els recents resultats de les Eleccions Europees celebrades el passat 9 de juny, comicis en els quals les formacions d’esquerra han aconseguit frenar l’auge del feixisme, i s’han conformat de nou com l’alternativa viable per a reconduir el marc de convivència i les polítiques de progrés.

L’esquerra com a dic de contenció del feixisme a Europa. Els resultats de la segona volta de les eleccions legislatives a França, amb l’auge del Front Popular que ha aconseguit evitar la majoria de la formació ultradretana de Marine Le Pen han posat el context a la celebració de la Comissió Executiva de la FSM. L’informe de la secretària general, Catalina Cladera ha albirat que a Mallorca les aliances de PPVOX a diversos ajuntaments, el Consell de Mallorca i que estalona el govern de Marga Prohens també seran vençudes, i que es demostra com “la dreta a Espanya no te el mateix biaix democràtic que a la resta d’Europa, a on és capaç d’estendre i mantenir cordons sanitaris per evitar que la ultradreta assalti les institucions”.

El PP s’ha comportat a Mallorca de manera molt diferent al partit de Macron o als conservadors alemanys, i des de fa un any que manté pactes de governabilitat que no han dut cap avenç per a la ciutadania. Al contrari, el balanç de gestió d’un any de govern a Mallorca es caracteritza per un pacte PPVOX amb una gestió inexistent i que ha estat clau per fer polítiques regressives en matèria de llengua i cultura, igualtat i diversitat, sostenibilitat i medi ambient o en turisme, que han girat 180 graus les iniciatives de progrés preses durant els darrers 8 anys.

Mallorca ha perdut un any, amb un president embossat que no soluciona els problemes dels ciutadans, si no que en crea de nous per  que el canvi real anunciat per Galmés era deixar entrar el feixisme dins del govern de Mallorca, a canvi de mantenir el poder.

En l’àmbit de mobilitat a Mallorca, amb les queixes creixents per una xarxa viària col·lapsada, la única decisió al respecte ha estat l’anunci d’un estudi de càrrega, al qual se supediten totes les accions referents a la millora de la mobilitat, mentre que per altra banda es demoren o simplement es descarten altres solucions pel transport públic com a alternativa al vehicle privat.

En la gestió de la ITV, Cladera ha criticat la llista d’espera creixent per a passar la inspecció, de prop de 4 mesos, mentre l’estació de Calvià roman tancada. En matèria de Turisme, la deficient gestió de la competència insular deixa al descobert un fals canvi de discurs sobre la gestió de les places turístiques. PP i VOX deien que volien recuperar les places que nosaltres vàrem eliminar i ara diuen el contrari, tot i que els fets els contradiuen. En realitat el missatge del PP segueix apuntant a la massificació al preu que sigui. Cladera ha demostrat aquest fals discurs amb fets com l’aprovació del Decret llei de mesures simplificadores, que atempta contra el sòl rústic de Mallorca per la legalització exprés de 30.000 habitatges fora d’ordenació, la major permissivitat en fer habitatges a zones fins ara restringides en rústic, o l’anunci d’obrir la porta al lloguer vacacional a habitatges situats a la Serra de Tramuntana.

En la seva intervenció, Cladera ha instat a “seguir l’exemple que ve d’Europa, al qual també ha contribuït el PSOE amb els recents resultats electorals a les generals de fa un any, quan va funcionar el dic de contenció a l’extrema dreta”.

Comments are closed