PPVOX al Consell tanca files per salvar Le Senne i seguir el tràmit per derogar la Llei de Memòria Democràtica de Balears

La ultradreta aliada amb el PP han unit forces per evitar que prosperés una moció del Grup Socialista que instava a la dimissió del president del Parlament, Gabriel Le Senne, per ultratjar la memòria d’Aurora Picornell i les “Roges del Molinar” en els fets succeïts en la plenària del passat 18 de juny. A més PPVOX també ha impedit el suport del Consell de Mallorca a la Llei de Memòria Democràtica de les Illes Balears que aquestes formacions d’ultradreta pretenen derogar.

El Grup Socialista ha reclamat la dimissió immediata de Le Senne com a president del Parlament, per ser responsable d’haver menyspreat la memòria d’Aurora Picornell i la de les “Roges del Molinar” durant la passada sessió plenària de 18 de juny. L’odi i la violència esgrimida per Le Senne en contra de les imatges que lluïen les diputades socialistes i membres de la Mesa del Parlament, Pilar Costa i Mercedes Garrido, demostren “una manca de compromís i dels principis democràtics més bàsics, i de menyspreu per a persones que patiren repressió i mort”. En el parer de la portaveu socialista Catalina Cladera, haurien de comportar “la dimissió immediata de Le Senne”.

Cladera ha fet responsable de la continuïtat de Le Senne al capdavant del Parlament, a la presidenta del Govern, Marga Prohens: “és ella qui disposa dels vots necessaris per revocar el mandat de Le Senne, és la responsabilitat exclusiva de Prohens que Le Senne segueixi al seu càrrec”.

La maniobra de PPVOX, defensant Le Senne ha tingut continuïtat amb el vot contrari a la paralització de la derogació de la Llei de Memòria Democràtica de les Illes Balears. La moció socialista, però, ha sortit endavant parcialment, pel que fa als punts que condemnaven l’actitud de Le Senne, i es solidaritzaven amb les dues diputades socialistes malmenades.

D’altra banda una altra de les mocions presentades pel Grup Socialista, referida a diverses mesures referides a l’àmbit dels drets del col·lectiu LGTBI, ha resultat aprovada de manera parcial, en 5 dels 12 punts plantejats. Les aprovacions s’han produït en els punts més genèrics, pel respecte i el compromís del Consell en contra de les accions de discriminació i odi cap al col·lectiu, i de condemna pels recents actes en contra de banderes LGTBI a Alcúdia i Muro. En canvi, les propostes més concretes de la moció, referides a la celebració institucionals dels dies contra la LGTBI fòbia, o l’Orgull LGTBI, el foment de plans LGTBI o el suport a les polítiques impulsades des del Govern de l’Estat, han estat rebutjades. El conseller socialista, Joan Ferrer, ha expressat la necessitat real de “visibilitzar la realitat LGTBI”, davant els discursos d’odi de l’extrema dreta, que inclús es donen dins de l’àmbit institucional del Consell de Mallorca. “No tornarem als armaris, per que és a través de la visibilització de la realitat LGTBI com s’aconsegueix avançar; som objectiu i diana dels que practiquen l’odi contra nosaltres”, ha afirmat Ferrer, que ha censurat l’equip de govern PPVOX per “no haver posat ni una línia referida al col·lectiu en els seus acords de govern per no enutjar als socis de VOX”.

La tercera de les mocions presentades pel Grup Socialista, defensada per la consellera Beatriu Gamundí, es referia a propostes de millora per a lleure educatiu dels joves de Mallorca, amb major finançament i un nou catàleg d’activitats als tots els municipis amb la participació d’entitats, amb més facilitats per accedir al transport públic, als refugis de natural del Consell de Mallorca i per gaudir de més llocs específics per estudiar com biblioteques. Incomprensiblement aquesta iniciativa ha estat rebutjada, per una majoria de govern que “no s’ha molestat ni en treballar per presentar esmenes a les nostres propostes”.

Leave a Reply