Catalina Cladera exigeix al PP que rompi immediatament tots els pactes que manté amb Vox al Consell de Mallorca i a diferents ajuntaments de l’illa.

La presència de VOX a l’equip de govern del Consell i als ajuntaments de Mallorca a on pacta amb el PP, és insostenible. “Si Vox no és bo per Prohens per mantenir el seus acords de govern, tampoc ho ha de ser per estar al capdavant de governs municipals i insulars”, ha dit Cladera, que ha reclamat “coherència i dignitat” a Galmés davant de l’ofensiva ultradretana llençada ahir per Abascal en contra la governabilitat de les institucions de tot l’Estat a on governa amb el PP.

Si Prohens estripa l’acord de govern amb Vox per la comunitat autònoma, Galmés ha de fer el mateix amb el pacte de govern signat amb Bestard a Mallorca. Amb aquesta contundència s’ha expressat la portaveu socialista, Catalina Cladera, per qui el trencament del suport als pactes de VOX als diferents governs del PP a l’Estat manifestat ahir per Santiago Abascal suposen l’epitafi dels pactes PPVOX signats fa un any, que serveixen per governar el Consell, i els ajuntaments de Calvià, Marratxí, Llucmajor i Alcúdia.

Cladera ha recordat que “ja fa 15 dies, durant el Debat de Política General vaig demanar Galmés que trenqués amb Vox, per dignitat i per la millora de les polítiques per als ciutadans de Mallorca”. Ahir va ser Vox qui va decidir dinamitar els acords amb el PP, però al Consell de Mallorca sembla que ni populars ni els feixistes insulars volen escoltar aquest mandat polític del líder ultra. En el passat DPG, la portaveu socialista va plantejar millores en àrees en les quals ja s’ha produït enorme contestació social, amb milers de persones protestant al carrer per temes de llengua i cultura, memòria democràtica o saturació turística, supeditades a què Galmés abandonés el suport de la ultradreta. Un fet que no es va produir aleshores, i que sembla que tampoc passarà ara, malgrat les invectives d’Abascal, en contra de Feijóo i de les polítiques en matèria de menors migrants que l’IMAS aplica a Mallorca.

Lluny d’això, l’extrema debilitat de Galmés l’ha dut a refermar avui el lligam de PPVOX a la institució insular, malgrat que Abascal havia usat com a excusa per al trencament dels pactes amb el PP les diferències de criteri amb la gestió del contingent de menors no acompanyats arribats a Canàries i en disposició de ser repartits solidàriament entre diferents comunitats autònomes.

Vox, a través del seu portaveu Antoni Gili, que manté una dedicació parcial de 75% al Consell de Mallorca, dotada amb 50.000 € anuals que pot compatibilitzar amb la seva feina privada a Manacor, va expressar ahir en el ple la relació directa entre immigració i delinqüència, i va parlar directament d’invasió encoberta, per justificar la repatriació immediata dels menors. En canvi el seu company de partit Bestard, vicepresident del Consell de Mallorca, ha manifestat la seva comoditat i la voluntat de mantenir els seus càrrecs al Consell, en plena contradicció al seu líder nacional, Abascal, i sense tenir en compte els arguments racistes i xenòfobs.

“No podem esperar res de Vox, que estan aferrats a les ‘paguitas’ del Consell que ells tant critiquen, però si que hem de demanar més dignitat i coherència a Galmés i per això Vox no pot continuar al Consell i als ajuntaments a on governa en coalició amb el PP ni un minut més; el Consell de Mallorca no pot estar en  mans de tanta irresponsabilitat, de gent sense escrúpols que maniobren per salvar el seu estatus, i no per donar solucions als problemes dels ciutadans”, ha conclòs Cladera.

Leave a Reply