Cladera: “el Consell te l’obligació d’atendre tots els menors no acompanyats que arriben a Mallorca. Exigim que Galmés rompi amb Vox, que defensa tot el contrari”.

La portaveu socialista demanda una millor planificació a l’IMAS per no haver d’improvisar operatius per acollir correctament els menors nos acompanyats que arriben a Mallorca. “A banda de demanar recursos al Govern central, el Consell hauria d’apel·lar a Prohens i Cirer, per que és el Govern qui te les competències en matèria d’immigració”, ha dit Cladera. La derivada política de la gestió dels menors no acompanyats implica que “Galmés rompi amb Vox al Consell, per que pugui fer la política social que pertoca i no d’amagat per no fer enfadar als seus socis d’ultradreta”.

La portaveu socialista al Consell, Catalina Cladera, ha instat l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, (IMAS), a “planificar millor les necessitats de la institució” en respecte a l’atenció que presten als menors no acompanyats que atén, per mandat legal. Per Cladera “és més fàcil per Guillermo Sánchez tirar pilotes fora i responsabilitzar una administració que no és del seu color polític”, en comptes de gestionar correctament les competències en matèria de menors, que li pertoquen, o apel·lar directament al Govern de les Illes Balears. Cladera ha recordat que “Prohens i Cirer són les responsables de les polítiques d’immigració a Balears, i no hem sentit Sánchez que les hi demanés ajuda”.

La portaveu socialista s’ha referit a la paradoxa de la situació en que queda Vox al Consell, en referència a la seva postura sobre la gestió dels menors migrants no acompanyats: “el Consell té l’obligació d’atendre els menors no acompanyats, el sr. Abascal va rompre tots els pactes de govern PPVOX a l’Estat per que no estava d’acord en aquesta atenció als menors migrants, però per contra “no va actuar de la mateixa manera amb el pacte PPVOX al Consell de Mallorca”, institució que gestiona la competència dins de l’àmbit de l’illa.

“Si VOX sabia que el Consell havia gestionat l’acollida dels menors immigrants, potser no varen informar del fet al sr. Abascal i no ens ho expliquen; és una contradicció enorme” ha dit la portaveu socialista. “Sembla que Bestard i Gili volen conservar la seva cadira a qualsevol preu i els és igual la política que marca Abascal”.

Davant d’aquesta situació generada, Cladera ha exigit de nou Galmés que “rompi el pacte amb VOX, que serà molt més intel·ligent que esperar a què passi a l’inrevés”. Un trencament del pacte PPVOX com el que ja ha escenificat Prohens, mentre que Galmés manté els suport dels seu soci d’ultradreta. La socialista creu que la presència de VOX condiciona la política social i en matèria de menors al Consell de Mallorca. “Si treu VOX Galmés podrà fer la política menors que pertoca a la institució, i no ho haurà de fer d’amagat o amb el nas tapat”.

Comments are closed