Els socialistes exigeixen Galmés que doni explicacions sobre la situació laboral de la portaveu del PP al Consell, Núria Riera.

El portaveu adjunt del Grup Socialista al Consell, Javier de Juan afirma que “és un absurd que Riera tingui una remuneració pública equivalent al 175% de la seva jornada laboral que suposen 127.000 € anuals de salari públic, un escàndol”, i que a principi de la legislatura Galmés consentís apujar la seva dedicació parcial al Consell de Mallorca, mentre que manté la totalitat de la seva remuneració íntegra com a funcionària del Govern de les Illes Balears.    

El president del Consell de Mallorca i màxim responsable del Grup Popular a la institució ha de donar explicacions de la situació laboral de la portaveu del seu grup polític, Núria Riera, després que informacions publicades hagin confirmat que compatibilitza la seva feina com a funcionària del govern, amb una remuneració del 100% amb la de consellera electa i portaveu del PP al Consell de Mallorca, per la qual suma una nova remuneració equivalent al 75% del total del salari previst. Així ho ha demanat el portaveu adjunt del Grup Socialista, Javier de Juan aquest matí.

De Juan ha criticat que en tot l’any de legislatura “Galmés ha donat la callada per resposta” quan des del Grup Socialista s’ha referit a la situació laboral de Núria Riera. “Exigim Galmés que surti a explicar aquest escàndol”, ha dit el socialista, que s’ha preguntat com és possible que “Galmés permetés Riera augmentar-se el sou com a portaveu del PP al Consell”, per provocar “l’absurd” d’una remuneració total del 175% d’una jornada laboral ordinària (127.000 euros anuals), la qual cosa suposaria fer feina 14 hores cada dia.

Per De Juan, “és evident que no s’estan complint les limitacions de jornada i de percepcions salarials”, que la normativa dels empleats públics preveu en el cas que es faci compatible l’activitat professional amb l’exercici d’un càrrec electe. En el cas de Riera, i segons les informacions periodístiques, no consta que hi hagi concedida explícitament aquesta compatibilitat.

Així les coses, el portaveu socialista també ha demanat Riera que “sigui conseqüent i que opti per una de les dues ocupacions remunerades, que és el que faria tot el món, de d’un punt de vista ètic i legal”. L’exercici d’una compatibilitat queda limitada pel reglament que afecta a les incompatibilitats en l’exercici de la funció pública, en referència al nombre d’hores de jornada laboral que es dediquen a les dues funcions, i també per un topall màxim salarial. Limitacions que Riera estaria vulnerant àmpliament des de l’inici de la legislatura.

Comments are closed