El Grup Socialista aconsegueix aprovar 62 de les 127 propostes de resolució al Debat de Política General del Consell, per provocar el “canvi de rumb que demanda Mallorca”.

La portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha defensat les propostes de resolució que els socialistes presenten com a conclusió del Debat de Política General de Mallorca. Cladera considera que “després d’un any sense rumb i en mans de la ultradreta, l’equip de govern necessita solucions per Mallorca”. El Grup Socialista ha plantejat una estratègia clarament constructiva amb les propostes de resolució presentades per la resta de grups al Consell, a excepció de les de VOX, formació que no hauria de forma part de l’equip de govern del Consell, per la qual cosa la portaveu socialista ha tornat a plantejar a Galmés un pacte de país per rompre l’acord PPVox a Mallorca.

El Grup Socialista ha aconseguit aprovat el 49% de les 127 propostes de resolució al Debat de Política General de Mallorca del passat mes de juny. La majoria de propostes aprovades ratifiquen polítiques de la passada legislatura, en matèria de serveis socials o de mobilitat. En canvi, la portaveu socialista, Catalina Cladera ha afirmat que la deriva i  “la manca de rumb” de l’equip de govern PPVox al Consell han provocat que aquest primer any de legislatura hagi estat “un any perdut”.

“El sr. Galmés no te rumb, necessita un canvi i està atrapat per la ultradreta; amb aquestes propostes els socialistes els donam idees a l’equip de govern, per que pugui rompre amb Vox i apostar per Mallorca i pel be de la Democràcia”.

El gruix de les propostes socialistes que no han estat acceptades s’han referit a temes socials, de mobilitat i sostenibilitat i turisme. “La gent ja ha sortit al carrer per a protestar contra les polítiques del PP i els seus socis de VOX, no havia passat mai que en el primer any de legislatura un govern tingués tanta de gent protestant al carrer”. Les propostes socialistes aborden també un tema de gran calat social, com és l’habitatge, del qual el Consell no n’ha articulat cap iniciativa.

Cladera s’ha queixat també de la legalització exprés de 30.000 habitatges en sol rústic, per que suposen un atac sense precedents al sol rústic de Mallorca, i s’ha oposat frontalment a la autorització a l’activitat del lloguer vacacional en habitatges privats dins de sòl rústic protegit a la Serra de Tramuntana. D’igual manera les propostes en matèria de turisme insten l’equip de govern a adoptar mesures reals de decreixement en el nombre de places turístiques, i a actuar de manera decidida contra l’allotjament il·legal, activant la prerrogativa legal del tancament cautelar de les instal·lacions turístiques contràries a llei, per evitar que aquestes segueixin funcionant malgrat que hi hagi expedient d’il·legalitat incoats.

Cladera ha reiterat Galmés l’oferta de pacte en temes de país, sempre que sigui capaç de rompre el pacte de govern amb la ultradreta: “governar amb VOX no durà res de bo. Només involució. Es involució no defensar a n’Aurora Picornell filla predilecta de Mallorca fins 10 dies després de l’atemptat a sa democràcia que va fer el sr. Le Senne al Parlament, per por als socis d’extrema dreta que te al Consell”, ha dit Cladera. “Es involució celebrar de forma acomplexada el 28 de juny com el dia internacional de l’orgull LGTBI,  i que el sr. Fuster qualifiqui al col·lectiu LGTBI com a ‘persones vulnerables’ (sic), com si haguéssim tornat enrere 100 anys. És involució, no voler mantenir el suport a les entitats que protegeixen i promouen la llengua catalana com OCB i Joves per la Llengua. I és involució negar el canvi climàtic i l’agenda 2030, i que gestioni el departament un negacionista.

Posicionament del Grup Socialista davant les propostes de resolució presentades per la resta de grups del Consell.

L’actitud del Grup Socialista davant la majoria de propostes de resolució de la resta de grups ha estat positiva, destacant l’aprovació de més del 90% de les propostes dels grups de consellers de MES i el PI.

En quant a les propostes del PP, el portaveu adjunt Javier de Juan les ha dividides en tres grups, “les òbvies, les incomprensibles i les obsessives”. Les primeres es refereixen a propostes que poden ser votades favorablement per tothom; les segones són aquelles que essent creïbles, entre ne contradicció amb alguns dels postulats dels socis de govern de VOX, amb qui per cert, el PP ha renunciat a presentar propostes de resolució conjuntes.

En l’apartat de les propostes “obsessives”, votades en contra pels consellers socialistes,  De Juan ha relatat iniciatives del PP en matèria de cultura, “a on la sra. Roca s’ha hagut de menjar granots en temes de llengua” en els que Vox no li fa suport. Sobre turisme, de Juan ha afirmat que el conseller Marcial Rodríguez “ens vol convèncer que estar lluitant contra l’allotjament il·legal”. I en l’apartat de mobilitat, ha afirmat que “Rubio diu que vol obrir una nova ITV a Campos, mentre que te tancada i pendent d’obertura l’estació de Calvià que nosaltres li vàrem deixar acabada”. En relació a Galmés, el socialista s’ha referit a “l’obsessió de Galmés per voler fer creure a tots els mallorquins que no han hagut de pagar de més per la tarifa de residus, quan en realitat li ha destinat 43 milions d’euros que surten, precisament,  de les butxaques de tots ela mallorquins.

“Cap vent és favorable quan no se sap a quin port es dirigeix” ha dit De Juan, citant Sèneca, per resumir el sentit de les propostes dels populars.

Finalment el grup socialista ha decidit oposar-se a la totalitat de les 50 propostes de resolució presentades per Vox. En el torn de justificació del posicionament, la consellera socialista, Juana M. Adrover ha acusat els ultradretans de ser “els enemics de la democràcia”, mentre que els socialistes es constitueixen en el “mur contra la involució en drets i l’odi desfermat des de les institucions”.

Comments are closed