Els Socialistes de Mallorca presentaran recurs al contenciós-administratiu contra l’aplicació del Decret-llei de Prohens i Galmés que legalitza 30.000 edificacions il·legals en rústic, per ser inconstitucional.

La secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, i la secretària de Política Autonòmica del PSIB-PSOE apunten cap a la “inconstitucionalitat de la norma”, i l’absència total de motivació en l’adopció de la mateixa que va fer el Consell de Mallorca, de manera precipitada, sense cap informe d’impacte ni guia d’aplicació per als responsables municipals.

Els Socialistes de Mallorca elevaran recurs al contenciós administratiu en contra de l’aprovació en el ple del Consell de Mallorca del passat 18 de juny de l’acord que donava llum verda a l’aplicació del Decret llei de mesures de simplificació administrativa sorgit de la majoria PPVOX al Parlament. En concret es qüestiona la constitucionalitat de l’acord del ple del Consell, que hauria de ser nul de ple dret, per la vulneració del principi de jerarquia i especialitat normativa.

“Galmés va aprovar a Mallorca l’aplicació del Decret llei una setmana després de la seva entrada en vigor, sense fer cap estudi, motivació o guia d’aplicació pels municipis”, ha dit Cladera, per qui aquesta norma suposa “un atemptat contra el nostre territori” i una mesura “contrària a la voluntat de milers de persones que han sortit al carrer en demanda d’iniciatives que frenin la depredació del nostre territori”.

Cladera ha anunciat la presentació d’un recurs al Tribunal Contenciós Administratiu, per la vulneració de la normativa bàsica, la manca de motivació de l’acord que l’equip de govern PPVOX al Consell de Mallorca eleva al ple, que  i per que en conseqüència, el mateix jutge pugui elevar una qüestió d’inconstitucionalitat, que motivaria al mateix temps la suspensió cautelar de l’aplicació de la mesura que ara permet la legalització gairebé incondicionada de qualsevol tipus de construcció en rústic a Mallorca.

Una legalització exprés que emana de la Disposició Addicional 7ª del Decret llei depredador de Prohens, una normativa que no està creada específicament per a temes urbanístics ni territorials, i que no podria modificar ni contravenir la normativa estatal bàsica en matèria de sòl.

Per tot plegat Cladera ha reclamat Galmés “un canvi de rumb al Consell de Mallorca, per que ara torna a passar com sempre que governa la dreta, que permeten les legalitzacions de tot allò que és il·legal”.

Mercedes Garrido ha apuntat cap a la “inconstitucionalitat de l’aplicació del Decret llei des dels Consells Insulars, per que apliquen actes que vulneren la Constitució, i per tant esdevenen nuls de ple dret”. Garrido ha remarcat que la suspensió cautelar ha d’impedir “crear falses expectatives” per la gent que accedeixi ara a una regularització de les edificacions fora d’ordenació, i després s’hagin de fer enrere a causa de la inconstitucionalitat de l’amnistia.

Les iniciatives judicials dels socialistes es faran de manera coordinada des de Mallorca, Eivissa i Menorca, per recórrer de manera respectiva els acords d’aplicació del Decret Llei aprovats en cada Consell. “Fem una acció coordinada des de cada Federació”, ha dit la socialista per qui el “Decret permet l’amnistia a xalets i piscines en rústic, afavoreix els especuladors i expulsa a la gent del mercat de l’habitatge”.


Comments are closed