Els Socialistes de Sóller denuncien la manca de reacció de l’Ajuntament davant els vessaments de fecals i la mala qualitat de les aigües a les platges del Port.

El portaveu socialista a l’Ajuntament de Sóller, Jaume Mateu, lamenta “la manca de reacció i informació per part de l’Ajuntament” a la recomanació de no nedar a les platges d’en Repic i es Través durant l’episodi de contaminació ocorregut els darrers dies.

El portaveu socialista a Sóller, Jaume Mateu creu “inacceptable” que no s’informés sobre l’estat de les aigües de bany als usuaris i ciutadania en general, davant de l’episodi de contaminació a la badia del Port de Sóller que feia inviable l’ús de les platges, pel risc evident per a la salut dels banyistes.

Mateu considera “intolerable que no s’informés als ciutadans, a través de cartells o dels canals de comunicació de l’Ajuntament”, per evitar que des del mateix moment que es va tenir constància de la contaminació i dels vessaments a la mar, es seguís fent ús de la platja. “Ningú no va advertir que a en Repic i es Través no s’hi podia banyar”.

La negligència dels responsables municipals en la comunicació de l’anomalia va provocar que desenes de banyistes seguissin fent ús de les platges d’en Repic i es Través, quan ja feia hores que l’Ajuntament tenia en poder els resultats de les analítiques que palesaven la contaminació de la mar i la perillositat per la integritat física de les persones que es banyaven que òbviament s’ha posat en risc.

Els Socialistes de Sóller emmarquen aquesta negligència en un context de gestió molt deficient dels recursos municipals. “Després de cinc anys de govern de la dreta no s’ha fet cap passa per millorar el problema dels vessaments d’aigües fecals i de la contaminació de les aigües de la badia del Port de Sóller. Ni s’ha resolt el mal funcionament de l’estació de bombeig de la Plaça de sa Torre, ni s’ha impulsat el camp de boies previst per l’anterior govern, ni s’ha pres cap mesura, ni que sigui provisional, davant aquesta problemàtica”, ha dit Jaume Mateu.

El portaveu socialista es mostra preocupat per que l’única resposta que s’hagi donat des de l’Ajuntament sigui la d’encarregar un estudi a Aqualia, justament una setmana més tard d’haver anunciat la intenció de prorrogar-li la concessió. “Ens sembla una broma de mal gust. Si el Batle i els seus regidors no saben fer la feina que tenen encomanada potser han de fer una reflexió sobre la seva idoneïtat per seguir al seu càrrec”.

Els Socialistes de Sóller consideren que hi ha motius més que suficients per convocar una comissió informativa extraordinària i urgent per tenir accés a tota la informació i documentació sobre la situació dels vessaments de fecals i de contaminació de les aigües del Port.

Comments are closed