Els Socialistes de Santanyí reclamen l’ampliació d’horaris i personal a la Unitat Bàsica de Salut de Cala d’Or.

La proposta de resolució dels Socialistes de Santanyí presentada al ple municipal recull la demanda veïnal per ampliar l’horari d’atenció mèdica de la UBS de Cala d’Or fins a mitjanit durant els mesos d’estiu, degut a l’increment de la població i la demanda durant aquesta època de l’any. El portaveu socialista a Santanyí, Tino Davia reclama que la UBS de Cala d’Or també hauria d’ampliar el seu horari la resta de l’any, almanco fins les 21 hores.

Els Socialistes de Santanyí recullen la demanda veïnal a Cala d’Or per augmentar el servei d’atenció sanitària a aquest nucli costaner aquest estiu. Justament en tractar-se d’una zona de gran afluència durant l’estiu, els residents a la zona reclamen que la UBS del nucli costaner de Santanyí incrementi el seu horari d’atenció i romangui oberta fins a mitjanit.

La proposta de resolució que els Socialistes de Santanyí eleven al ple recull que, a banda de l’increment de l’horari de servei, també s’augmenti la dotació de personal, mèdic sanitari i administratiu, per donar sortida a l’increment de demanda i evitar demores en l’atenció.

La proposta presentada per Davia també inclou que aquest increment de l’horari de servei sanitari a Cala d’Or s’estengui durant tot l’any, almanco fins a les 21 hores, de manera que els residents a la zona no hagin de desplaçar-se fins a Santanyí per a ser atesos en cas de necessitat.

Amb aquesta proposta de resolució, els socialistes recullen una reivindicació dels residents a la zona : “les veïnades i veïnats de Cala D’or pateixen des de fa temps la saturació del centre de Salut, que només obert determinades hores. Una situació que s’agreuja durant la temporada turística amb l’increment de la població resident al municipi”.

Durant la passada legislatura l’horari d’obertura de la UBS de Cala d’Or ja es va ampliar  fins a les 20:00 hores i també durant els caps de setmana, però “ situació actual obliga a continuar augmentant significativament l’horari d’atenció durant el capvespre com a mínim fins a les 0:00 hores de la nit”, segons ha afirmat Tino Davia.

Comments are closed