Els Socialistes lamenten l’escassa alçada institucional de la presidenta del Govern de les Illes Balears per usar una visita a una obra a Consell, projectada i licitada durant la passada legislatura, per acusar falsament a l’anterior administració de manca d’inversions a la localitat.

Els Socialistes de Mallorca critiquen que la presidenta del Govern, Marga Prohens usi les visites institucionals per a mirar de fer llenya de l’acció de govern de la passada legislatura, amb tergiversacions i falsedats. Així ha passat avui amb la visita a Consell, a on ha estat rebuda pel batle Andreu Isern. Les declaracions de Prohens s’han produït durant la visita d’obres al nou centre de salut de Consell, precisament una infraestructura que va ser projectada i licitada durant la passada legislatura, i de la qual ara Prohens se n’apropia. Amb el finançament del Govern i del Consell de Mallorca, el municipi de Consell va posar en marxa inversions en obra pública i serveis per valor de prop de 3,5 milions d’euros durant la passada legislatura.  

Els Socialistes de Mallorca lamenten l’actitud partidista i escassament admissible per a una presidenta del Govern que ha demostrat Marga Prohens en la seva visita oficial al municipi de Consell aquest matí. En missatges a les seves xarxes socials personals, Prohens ha destacat que ha posat en comú “les necessitats i reivindicacions del municipi, fins ara no escoltades, com les infraestructures educatives i les sanitàries”.

Acte seguit Prohens ha visitat les obres del nou centre de Salut del municipi, que construeix el Govern, per fer veure que és l’actual Govern qui s’ocupa de pal·liar les mancances. En realitat, però, el nou centre de salut de Consell va ser projectat i licitat durant la passada legislatura, i el projecte es va presentar als veïns de Consell en una visita oficial de la presidenta Armengol i la consellera Gómez l’any 2022, a la qual pertany la fotografia que acompanya aquesta entrada.

No és de rebut que s’usin les visites oficials als municipis per realitzar crítiques a gestions anteriors, i molt menys tergiversant la realitat, per apropiar-se de projectes i fer-los propis, quan en realitat es tracta de la culminació d’obres de la passada legislatura, per més que Prohens pretengui fer veure que pertanyen a l’actual mandat.

Sobre la suposada manca d’inversió de les administracions insular i autonòmica al municipi de Consell durant la passada legislatura, els Socialistes han recordat que la quantitat total va arribar als 3.267.000 euros, comptant diferents projectes finançats, entre els que destaquen la instal·lació d’una marquesina fotovoltaica per a un aparcament, (390.000 €); la reconstrucció de paret i renovació de formigó del camp de futbol, la instal·lació elèctrica de les torres del camp de futbol, la reforma vestuaris i millora de la coberta del pavelló i pistes de tennis, (247.000 €); la nova xarxa d’aigua potable i pluvials + adaptació en matèria d’accessibilitat (246.000 €), o el milió d’euros destinats per les ajudes a la reactivació econòmica post pandèmia, entre d’altres inversions executades durant la passada legislatura a Consell.

Per tant, els Socialistes reclamen seriositat, rigor i lleialtat institucional a la presidenta del Govern i que no s’apropiï dels projectes executats o iniciats durant la passada legislatura, que pel principi de continuïtat de les accions de govern, Prohens podrà acabar i inaugurar, però no utilitzar en contra de qui precisament els va impulsar.

Comments are closed