El Grup Socialista eleva al ple que la retribució per dedicació parcial al Consell es fixi en el 50% del salari, per evitar tractes de favor com en el cas dels portaveus de PPVox.

El ple del Consell de Mallorca d’aquest dijous debatrà una moció del Grup Socialista per rebaixar la percepció salarial que reben els portaveus dels grups PPVox, que de manera unilateral i no justificada va ser elevada en prop de 20.000 euros anuals en cada cas a principi de legislatura. El portaveu adjunt del Grup Socialista al Consell, Javier de Juan, reclama que les percepcions de Riera i Gili, portaveus de PP i Vox al Consell a temps parcial, tornin a ser la meitat d’un salari complert i no el 75%, com de manera capriciosa van ser premiats per Galmés sense cap motiu. També es reclama que els dos portaveus PPVox retornin a la tresoreria del Consell de Mallorca les quantitats cobrades per aquest increment salarial injustificat durant aquest any, que ronda els 130.000 euros pel total de la legislatura.

Punt i final als privilegis i les prebendes de Galmés a companys de partit i socis de govern. El Grup Socialista eleva al ple d’aquest dijous una moció per reclamar que el pagament de les dedicacions parcials per als consellers electes del Consell de Mallorca que compatibilitzen el treball a la institució amb una segona ocupació remunerada, torni a ser el 50% de la retribució total. Aquesta ha estat i és la norma no escrita per la que s’ha regit el Consell de Mallorca històricament. El precedent s’ha romput aquesta legislatura, precisament per incrementar les retribucions de la portaveu del Grup Popular al Consell, Núria Riera i també la del portaveu de Vox, Antonio Gili, que han passat a ser del 75% del sou total, amb un increment de més de 15.000 euros anuals per a cadascun, mentre mantenen al 100% les seves ocupacions anteriors. Una decisió excepcional que només afecta a aquests dos càrrecs electes del Consell de Mallorca, presa per un decret del president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés en sengles decrets de Presidència de 25 de juliol i de 4 d’agost de 2023.

La iniciativa dels socialistes alerta de l’incompliment de la Llei de Bases de Règim local, ja que l’increment salarial de Riera i Gili acordat per Galmés, no ha estat justificat. Tampoc el president del Consell de Mallorca i màxim responsable del Grup Popular a la institució ha donat cap explicació al respecte sobre la situació laboral de la portaveu del seu grup polític, que compatibilitza la seva feina com a funcionària de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears amb remuneració i jornada del 100%, amb la de consellera electa i portaveu del PP al Consell de Mallorca, per la qual suma una nova remuneració equivalent al 75% del total del salari previst, que pressuposa una jornada laboral diària de 14 hores, sempre dins de la funció pública.

“El Consell de Mallorca no ha d’admetre aquestes situacions totalment arbitràries respecte les remuneracions dels càrrecs electes de determinats partits que estan en el govern”, ha dit Javier de Juan. El portaveu adjunt reclama que les retribucions dels dos alts càrrecs tornin a res del 50% per la seva dedicació parcial a les tasques al Consell, i que es retornin les quantitats cobrades durant aquest any, que sumen més de 30.000 euros.

Comments are closed