Endavant denuncia la discriminació en l’accés a l’habitatge i presenta una moció al ple

L’oposició reclama una investigació sobre les pràctiques abusives de les promotores immobiliàries

El grup municipal d’Endavant ha presentat una moció per al proper ple de l’Ajuntament de Ses Salines per denunciar la pràctica discriminatòria de l’empresa promotora TM, que ha establert una clàusula als contractes de venda de dues promocions de pisos de luxe a la Colònia de Sant Jordi. Aquesta clàusula prohibeix la venda dels habitatges a residents fiscals a Espanya, excloent d’aquesta manera a moltes famílies locals i, especialment, a la joventut que intenta accedir a un habitatge digne.

“Des d’Endavant defensam l’interès dels residents. Pensam que la clàusula és il·legal i que l’Ajuntament hauria d’actuar quan abans. Cal actuar immediatament”, declara Bernat Roig, portaveu d’Endavant.

Una discriminació que afecta la població local

Segons Endavant, aquesta pràctica no només suposa una discriminació claríssima, sinó que també agreuja la crisi d’accés a l’habitatge que afecta les Illes Balears, especialment a les zones costaneres. “És una autèntica vergonya davant la qual no podem estar aturats: ja hi ha serioses dificultats per a famílies, joves i treballadors per trobar una vivenda al nostre municipi com per ara afegir la discriminació per residència”, sentencia Mercedes Salas, portaveu d’Endavant a la Junta de Districte.

Demandes d’investigació i mesures legals

La moció presentada demana que l’Ajuntament prengui mesures fermes en defensa dels drets dels seus veïns i veïnes. En primer lloc, s’insta a denunciar els fets davant l’Agència de Defensa dels Consumidors de les Illes Balears perquè investigui si la clàusula imposada per la promotora vulnera els drets fonamentals, incloent-hi el de la no discriminació per motiu de residència. A més, s’exigeix que l’Ajuntament presenti una denúncia davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) per esclarir si aquesta pràctica infringeix les normatives sobre la lliure competència.

Garantir un mercat immobiliari just

Endavant considera que la clàusula és inacceptable i demana que es prenguin accions legals immediates per garantir un accés equitatiu a l’habitatge per a tota la població. “No podem permetre que l’habitatge es converteixi en un luxe reservat a extrangers mentre les famílies del nostre municipi són excloses. Aquesta pràctica és il·legal i èticament reprovable”, ha afirmat Roig.

Amb aquesta moció, Endavant vol reconduir la situació perquè es protegeixin els drets dels residents locals i perquè s’impulsin polítiques que garanteixin l’accés a un habitatge digne per a tothom.

Comments are closed