Els Socialistes d’Alcúdia denuncien el descontrol i la deixadesa de les colònies felines del municipi.

A diferència d’allò que han fet altres municipis de Mallorca, d’ençà l’entrada en vigor de la Llei de benestar animal no ha suposat cap millora en el control de les colònies felines de part de l’equip de Govern. Ans al contrari, l’Ajuntament no aprova l’ordenança municipal, no col·labora amb les cuidadores i ha deixat passar la convocatòria d’ajudes del Govern d’Espanya que en altres municipis ha suposat una font de finançament per a la cura dels felins en colònies urbanes.

A l’Ajuntament d’Alcúdia no li interessen les colònies felines ni els efectes que el seu descontrol poden provocar dins el municipi. Aquesta és la denúncia que efectua el Grup Municipal Socialista, després que l’equip de govern hagi decidit no optar a la convocatòria de subvencions del Govern de l’Estat per al control de les colònies felines, que per exemple han suposat un finançament de 100.000 € per al municipi de Pollença, i 50.000 € per a Sa Pobla. “Vam sentir l’actual equip de govern demanant recursos a l’Estat pels moixos de carrer d’Alcúdia, però quan han tingut la possibilitat, no han estat capaços d’optar a les subvencions”.

“Els i les cuidadores de les colònies felines d’Alcúdia no tenen comunicació adient amb la responsable municipals” ha dit la regidora socialista Agüi Lobo. A finals de la passada legislatura es va aprovar inicialment l‘ordenança reguladora de colònies felines, però amb el canvi de govern, l’actual equip no ha tingut cap interès en aprovar definitivament l’ordenança per que aquesta entri en vigor. D’igual manera tampoc s’ha dut a terme el Pla d’actuació sobre colònies felines, i la sensació de deixadesa de l’equip de la batlessa Linares respecte els moixos és total.

“No es té cura de les casetes a on viuen els moixos, ni del seu aliment, que ha de ser pagat per les cuidadores, tenint en compte que ara seria possible gràcies a la Llei de benestar animal que els empara”, ha alertat Lobo. La situació d’oblit ha provocat un increment de la presència de moixos assilvestrats, per que s’ha deixat de practicar campanyes de castració efectives a Alcúdia, tal i com demanen les cuidadores.

Tampoc hi ha cap iniciativa municipal per a la formació de les cuidadores i cuidadors, ni tampoc s’ha procedit a la compra de material divers per la millora de les condicions de les casetes i l’aliment dels felins, malgrat que la modificació de crèdit es va tramitar ja fa uns mesos.

La regidora socialista a Alcúdia demana a l’Ajuntament “més sensibilitat cap a les colònies felines del municipi” i un major zel alhora de complir amb la legislació vigent en matèria de benestar animal.

Comments are closed