El Consell de Mallorca te pendent de pagament part de les subvencions a entitats i propietaris de la Serra de Tramuntana des de 2022.

El Consell de Mallorca, a través del Consorci Serra de Tramuntana, te sense abonar part de les subvencions ordinàries  de 2022 i 2023 i les corresponents a les ajudes per danys provocats per la borrasca Juliette, malgrat que el departament de presidència del Consell disposa d’una direcció insular específica creada aquesta legislatura, i un nou gerent del Consorci. La portaveu Catalina Cladera critica també la “inactivitat total per posar en marxa una Llei de la Serra de Tramuntana, malgrat les promeses electorals de Galmés”.

El Consell de Mallorca acumula retards superiors als dos anys en el pagament d’algunes de les subvencions a propietaris i entitats, per a la preservació elements etnogràfics, espais agrícoles i forestals. Així es va dir en la Junta rectora del Consorci, celebrada la setmana passada, on a preguntes de la portaveu socialista, es va confirmar el retard en el pagament.

Les subvencions afectades per aquest retard són les ordinàries de 2022 i de 2023, així com les ajudes a reparar els danys provocats per la borrasca Juliette, que va malmetre algunes finques de la Serra al seu pas per Mallorca el passat mes de febrer de 2023. Aquesta subvenció es va posar en marxa i el termini de presentació de sol·licituds va acabar el mes de juny de 2023. 15 mesos més tard aquesta convocatòria està pendent de pagament.

Els retards en les tramitacions s’atribueixen a la manca de personal. En canvi, precisament aquest departament del Consell de Mallorca compta des de principi de legislatura amb un director insular nou, Antoni Solivellas, que compatibilitza aquest càrrec amb la batlia d’Escorca. A més, des del passat mes de juny el Consorci Serra de Tramuntana ha contractat un nou gerent, Lluís Vallcaneras.

La portaveu socialista, Catalina Cladera, ha lamentat que en aquesta legislatura “que el PP venia a solucionar els problemes de tots els mallorquins, resulta que han empitjorat el sistema de tràmit de les subvencions al Consorci, tot i tenir més personal de direcció”. Cladera ha instat a “agilitzar els tràmits” per no perjudicar més a les entitats i als propietaris.

Igualment Cladera ha lamentat que la tramitació de la Llei de la Serra de Tramuntana que es va deixar enllestida la passada legislatura, roman ara aturada. “No hi ha ningú que faci feina; Galmés va arraconar el nostre projecte per que ens va acusar falsament de manca de consens, com un argument electoral més; però ara tampoc planteja cap alternativa al nostre projecte; molt ens temem que haurem de reprendre el projecte aturat a partir de 2027, després de perdre aquests 4 anys d’inactivitat total a la Serra”.

Comments are closed