Pere Joan Pons ha defensat aquesta nova llei, que suposaria acabar amb l’actual LOMCE, perquè “des de Balears hem demostrat que sabem treballar des del consens, el diàleg i el pacte amb la comunitat educativa
El PSIB-PSOE ha explicat les seves propostes en matèria d’educació, incloses en una sèrie de motxilles que ha exhibit cada candidat a les Corts Generals amb una iniciativa concreta a cada una d’elles.
En el cas del candidat al Congrés, Pere Joan Pons, ha defensat que “l’experiència de Balears ens mostra que sabem treballar des del consens, el diàleg i el pacte”, per la qual cosa ha apostat per “tornar al pacte educatiu, del qual ha de sortir una nova Llei d’Educació que garanteixi l’excel·lència educativa, el fi de la segregació, una millor qualitat en l’educació pública i la igualtat d’oportunitats”.
Per al candidat socialista, “aquesta llei ha de ser prioritària la pròxima legislatura, en un marc de consens i de diàleg amb la comunitat educativa que a Balears ja hem construït”.
Segons Pons, això demostra que per a les eleccions de diumenge “triam entre avançar cap a un model progressista, que arriba als 1.000 milions d’euros de pressupost per a educació, que contracta professors i que abaixa les ràtios a les aules, o un de retrocés, que retalla i que treu 100.000 persones al carrer contra el seu model educatiu, com va passar amb l’anterior Govern del PP amb el seu expresident que ara està a les files de Ciutadans”.
Per fer tot això possible, el candidat per Mallorca al Senat, Cosme Bonet, ha defensat que “és important que l’educació estigui ben finançada, perquè és una eina bàsica per lluitar contra les desigualtats, la xenofòbia, el racisme o la violència masclista”.
En aquest sentit, ha proposat “augmentar la inversió en educació fins el 5% del PIB”, la qual cosa s’hauria d’aconseguir “de forma progressiva cap a l’any 2025”. Un increment de recursos importants que, tal com ha avançat Bonet, “revertiria a les comunitats autònomes perquè som les competents en matèria d’educació”.
A més a més, el candidat socialista ha argumentat que “aquest increment pressupostari permetria tenir millor política de beques, impulsar la Formació Professional com estam fent a Balears i treballar per fer gratuïts els llibres de text, les matrícules o els menjadors en el cas de famílies en situació vulnerable”.
En conseqüència, Bonet ha demanat el vot per al Partit Socialista perquè, “front un model que creu en l’educació pública, tenim les dretes abraçades a la ultradreta que ja sabem que fan amb l’educació, com a Andalusia, on lluiten contra les beques i no deixen parlar d’igualtat però sí promouen parlar de caça”.
Finalment, la candidata per Mallorca al Senat, Susanna Moll, ha recordat que “l’educació pública, universal i gratuïta té el segell del Partit Socialista però volem fer una passa més, incorporant l’etapa de 0 a 3 anys”.
Moll ha insistit en què “va ser un compromís dels socialistes per a la campanya autonòmica però necessita del Govern d’Espanya per desenvolupar-ho, a més de ser una mesura molt important per conciliar i reduir desigualtats”.
“Molts de partits ho proposen però l’únic que ho pot fer possible és el Partit Socialista” ha conclòs Moll.
Source: Federació de Mallorca – Portada FSM